Προειδοποιητική ποινή για την 32χρονη μητέρα που δεν έστελνε την κόρη της σχολείο στον Βόλο

Share on:

Δεν απέφυγε την καταδίκη η 32χρονη Βολιώτισσα μητέρα που δεν έστελνε από πέρσι την κόρη της στο σχολείο.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τής επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με αναστολή και συμβολικού χαρακτήρα χρηματική ποινή 20 ημερήσιων μονάδων προς ένα ευρώ η μονάδα, ενώ άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Στην απολογία της η 32χρονη ισχυρίστηκε πως δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία των αρνητών.

Αναφερόμενη στην πράξη της είπε πως πέρσι η ηλικίας 11 ετών κόρη της φοίτησε για κάποιες μέρες στο σχολείο στην αρχή της χρονιάς, αλλά μετά σταμάτησε επειδή η μητέρα φοβήθηκε μην κολλήσει το παιδί της από την αύξηση των κρουσμάτων. Μάλιστα, όπως ανέφερε, ενημέρωσε και τη διευθύντρια

Φέτος έκανε εγγραφή και άρχισε να φοιτά, αλλά όπως είπε η 32χρονη σταμάτησε και πάλι μετά από κάποια κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίστηκαν τόσο στο σχολείο, όσο και στο τμήμα της 11χρονης. Εξέφρασε τη στεναχώρια της που το παιδί της δεν πηγαίνει στο σχολείο, όμως, είπε ότι φοβάται, καθώς μένει με τους γονείς της. Εξήγησε ότι ο πατέρας της εντάσσεται στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων, έχοντας υποβληθεί πριν 10 χρόνια σε εγχείρηση καρδιάς, αλλά και πριν 6 μήνες έκανε αγγειοπλαστική.

Προσέθεσε πως η 11χρονη δεν μπορεί να αναπνεύσει με την προστατευτική μάσκα. Μάλιστα ο γιατρός που την εξέτασε διαπίστωσε πως το διάφραγμά της ήταν στραβό, ωστόσο, όταν ο δικαστής ζήτησε κάποια ιατρική πράξη που να πιστοποιεί το πρόβλημα η κατηγορούμενη δήλωσε ότι δεν διαθέτει.

Συνεχίζοντας την απολογία της ισχυρίστηκε πως στεναχωριέται που η ανήλικη κόρη της δεν φοιτά στο σχολείο, λέγοντας πως πρόθεσή της είναι να το στέλνει, κάτι που έκανε. Στόχος της είναι να το προστατεύσει.

Ανέφερε πως η 11χρονη κολλάει εύκολα συνάχι, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου είπε πως δεν έχει εμβολιαστεί, όπως και η μητέρα της, σε αντίθεση με τον πατέρα της που το έχει φροντίσει.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας αν θα εξακολουθήσει να μη στέλνει το παιδί στο σχολείο, εφόσον συνεχιστεί η πανδημία με τον ίδιο ρυθμό, η 32χρονη είπε ότι το παιδί φοβήθηκε και έκλαιγε απ’ την όλη κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Εάν δεν παρέμβαινε ο Εισαγγελέας τα παιδιά δεν πηγαίναν στο σχολείο

Ο εισαγγελέας τη ρώτησε αν θα εξακολουθούσε να κρατά στο σπίτι το παιδί αν δεν υπήρχε η δικαστική διαδικασία η μητέρα απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως ναι.

«Βάλατε στο μυαλό σας ότι η απόφαση αυτή μπορεί να έχει συνέπειες ακόμα και στην επιμέλεια των παιδιών;» αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας με την 32χρονη να απαντά πως είναι καλή μητέρα.

Στην αγόρευσή του ο δημόσιος κατήγορος αρχικά έκανε λόγο για μια πρωτοφανή ιστορία και αδίκημα, καθώς όλα αυτά που βιώνουμε εντάσσονται στην κατηγορία των πρωτοφανών. «Τα παιδιά καλούνται να ζήσουν σε μια κοινωνία που αλλάζει. Έτσι πρέπει να δίνουμε σε αυτά διάφορα όπλα, όπως αυτό της γνώσης. Δεν περίμενα μάνα να μην στέλνει το παιδί της στο σχολείο με αποτέλεσμα να χάσει δύο τάξεις. Λείπει η στοιχειώδης ηθική βάση που πατάμε και αλίμονό μας αν φτάσουμε στο μηδέν και μια τέτοια συμπεριφορά κινείται στο μηδέν. Εύχομαι η συμπεριφορά αυτή να μην είναι υποκριτική, γιατί μετά θα υπάρξουν βαρύτερες συνέπειες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας που τόνισε πως τέτοιες συμπεριφορές είναι αδιανόητες.
Καταλήγοντας είπε πως η πράξη για την οποία κατηγορούνταν η 32χρονη -παραμέληση εποπτείας της φοίτησης στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο από όποιον έχει την επιμέλεια του ανηλίκου- τελέστηκε και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη, λέγοντας πως τέτοιες συμπεριφορές είναι αδιανόητες και πως δεν θα πρέπει να τιμωρούνται τα παιδιά βάσει των αποφάσεων των γονέων τους.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης ζήτησε να παρακολουθεί η Εισαγγελία Ανηλίκων την πορεία φοίτησης του παιδιού, ενώ πρότεινε ή την αναστολή της ποινικής δίωξης ή να κηρυχθεί αθώα, από τη στιγμή που δεν τάσσεται κατά των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το Δικαστήριο τελικά την έκρινε ένοχη με τον εισαγγελέα να προτείνει την επιβολή ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών και συμβολική χρηματική ποινή 20 ημερήσιων μονάδων προς ένα ευρώ η μονάδα και με τον δικαστή να επιβάλει ποινή επτά μηνών με αναστολή, απορρίπτοντας το αίτημα της υπεράσπισης για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, αλλά και τη δυνατότητα άσκησης έφεσης.

Δεν είμαι αρνήτρια λέει η 32χρονη μητέρα

Προτού οδηγηθεί στο Αυτόφωρο η 32χρονη έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στα δικαστήρια του Βόλου, αναφέροντας πως την κατηγορούν επειδή φοβάται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο. «Ούτε αρνήτρια είμαι ούτε σε καμιά οργάνωση είμαι. Πέρσι το πήγα κάποιες ημέρες, αλλά άκουσα ότι τα κρούσματα αυξάνονται και το σταμάτησα. Και φέτος τα πήγα στην αρχή, αλλά τα σταμάτησα λόγω των κρουσμάτων. Τα προστατεύω και με απειλούνε ότι θα μου πάρουν τα παιδιά -ένα αγοράκι που φοιτά στο Νηπιαγωγείο. Πάνω από το πτώμα μου θα τα πάρουν. Από χθες άρχισε το σχολείο η μικρή και λυπάμαι για όλα αυτά που γίνονται». Καταλήγοντας η 32χρονη διέψευσε πως συνελήφθη από την Αστυνομία, αλλά παρουσιάστηκε μόνη της για ανωμοτί κατάθεση.

Πηγή:onlarissa.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE