Σκάνδαλο Novartis / «Με διώξεις η ΝΔ ποινικοποιεί την ερευνητική δημοσιογραφία»

Σκάνδαλο Novartis / «Με διώξεις η ΝΔ ποινικοποιεί την ερευνητική δημοσιογραφία»

Share on:

Σκάνδαλο Novartis / «Με διώξεις η ΝΔ ποινικοποιεί την ερευνητική δημοσιογραφία»

Οι κατηγορίες εναντίον της Γιάννας Παπαδάκου και του Κώστα Βαξεβάνη αποτελούν προσπάθεια φίμωσης τονίζουν Κάτσης και Γκαρά
«Δεν είναι η πρώτη και απ’ ότι φαίνεται δεν θα είναι και η τελευταία που η ερευνητική, μαχόμενη και αδέσμευτη δημοσιογραφία μπαίνει στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας. Όπως διακαώς επιθυμούσε τη μη δημοσιοποίηση της “λίστας Φαλτσιανί”, έτσι διακαώς επιθυμούσε το σκάνδαλο Novartis να μείνει στο σκοτάδι» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση Μάριος Κάτσης και Νατάσα Γκαρά.

«Οι κατηγορίες εναντίον της Γιάννας Παπαδάκου και του Κώστα Βαξεβάνη αποτελούν προσπάθεια φίμωσης δύο δημοσιογράφων οι οποίοι με την ενδελεχή και τεκμηριωμένη έρευνά τους έφεραν στο φως τις ελληνικές πτυχές ενός παγκόσμιου σκανδάλου.

Τέτοιες ενέργειες αποκαλύπτουν μια καθεστωτική λογική με αυταρχικές πρακτικές, η οποία εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να επιτεθεί στην ελευθεροτυπία και την ερευνητική δημοσιογραφία. Οι προαναγγελθείσες άλλωστε ακόμη και από υπουργικά χείλη διώξεις, επιβεβαιώνουν την απόπειρα κατάλυσης του κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη» τονίζει ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μάριος Κάτσης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Νατάσα Γκαρά.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων δημοσιογράφων και δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε με κάθε θεσμικό μέσο το συνταγματικό τους δικαίωμα να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό ανεμπόδιστα. Κόντρα στην λογοκρισία και τον εκφοβισμό των διώξεων προτάσσουμε το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου και των λειτουργών προς υπεράσπιση της Δημοκρατίας» τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σκάνδαλο Novartis / «Με διώξεις η ΝΔ ποινικοποιεί την ερευνητική δημοσιογραφία»
Πηγή: www.avgi.gr/politiki/405345_me-dioxeis-i-nd-poinikopoiei-tin-ereynitiki-dimosiografia?fbclid=IwAR1UFtVFqNVd7sLKBm9n3LaDBqE_fOZrhI71MHwFUchpiwT6_vE9WvgQFms


Share on: