Χιόνια και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

Share on:

Σήμερα, Κυριακή, στα δυτικά και βόρεια, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Στην υπόλοιπη χώρα η κακοκαιρία «Κάρμελ» θα συνεχίσει την επέλασή της, αλλά από το πρωί θα δούμε πολύ γρήγορη βελτίωση, με τα φαινόμενα να εξασθενούν σημαντικά και να περιορίζονται, αλλά να παραμένουν στο νότιο Αιγαίο.

Κλειστός ο δρόμος προς την Πάρνηθα

Στην Αττική κλειστός παραμένει ο δρόμος προς την Πάρνηθα ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο, από το ύψος της αίθουσας εκδηλώσεων Ermitaz Hall.

Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας λόγω των ισχυρών ανέμων. Τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Στο δήμο Αθηναίων, ανοιχτές παραμένουν οι θερμαινόμενες αίθουσες στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας και στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων.

Ζεστά ροφήματα, φαγητό και κουβέρτες διανέμουν σε αστέγους, ομάδες του Street Work του ΚΥΑΔΑ. Σε 24ωρη λειτουργία και το τηλεφωνικό κέντρο, 210 52 46 615 – 6 και το 1595.

Παγετός στα Βόρεια Ηπειρωτικά και την Μακεδονία

Παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στη Δυτική Μακεδονία ήταν ισχυρός με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους -9 βαθμούς Κελσίου.

Ημαθία

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφτηκαν στον ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας με -8,7 βαθμούς Κελσίου, στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας με -7,6, στην Κίτρινη Λίμνη κοζάνης με -6,6, στο Περτούλι Τρικάλων με -6,4 και στον Επτάλοφο Κιλκίς με -6,3 βαθμούς.

Ο καιρός αύριοΛίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με πρόσκαιρες τοπικές βροχέςκαι λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.

Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχέςκαι λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Πηγή :protothema


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE