Τραγωδία στο Αιγαίο με 30 νεκρούς μετανάστες | Τι επιδιώκει ο Ερντογάν

Share on:

Σε συναγερμό βρίσκονται τόσο οι λιμενικές αρχές όσο και οι στρατιωτικές αφού μέσα σε τρεις ημέρες συνέβησαν τρία ναυάγια με 30 έως τώρα μετανάστες να έχουν χάσει τη ζωή τους. Στο τελευταίο τραγικό συμβάν στην Πάρο, έχουν περισυλλεγεί 16 σοροί έως νωρίς σήμερα, ξημερώματα Χριστουγέννων.

Όπως επισημαίνουν πηγές του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και δεν δικαιολογούν την τραγική κατάληξη σε κανένα από αυτά τα περιστατικά.Οι ίδιες πηγές πιστεύουν ότι θα σημειωθούν και άλλα εισροές παράνομων μεταναστών αφού όπως εκτιμούν οι Τούρκοι δοκιμάζουν την ετοιμότητα των ελληνικών αρχών και στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα σε Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Πλακιωτάκης: Εγκλήματική δράση κυκλωμάτων διακινητών

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης με δήλωσή του ήταν οργισμένος και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα:

«Τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί η εγκληματική δράση κυκλωμάτων διακινητών, που αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή, στοιβάζοντας δεκάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους, χωρίς σωσίβια, σε σκάφη που δεν πληρούν ούτε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφαλείας.

Πηγή:protothema


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE