Ξεκινά το 2022 ο εμβολιασμός των παιδιών 5 έως 11 ετών (βίντεο)

Share on:

Τις επόμενες εβδομάδες θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού  για τα παιδιά 5 – 11 ετών, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της πλατφόρμας «έχει να κάνει με το πότε θα έχουμε στη διάθεσή  μας τα εμβόλια τα οποία είναι διαφορετικά, γιατί είναι διαφορετική η δοσολογία σε σχέση με αυτά που χορηγούνται στον γενικό πληθυσμό. Νομίζω δεν θα αργήσουμε. Τις επόμενες εβδομάδες – στις αρχές του έτους, θα τα έχουμε στη διάθεσή μας».

Πρόσθεσε ακόμη πως η κυβέρνηση θα φροντίσει να ενημερώσει σωστά και υπεύθυνα για το πόσο ασφαλές και χρήσιμο είναι το εμβόλιο στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπλέον «στοχευμένες παρεμβάσεις» για την αναχαίτιση της πανδημίας εν όψει των Χριστουγέννων ο κ. Οικονόμου απάντησε πως η στρατηγική της κυβέρνησης συνεχίζεται με όπλο την όπλο την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης και με ελέγχους στην εφαρμογή των μέτρων. Απέρριψε παράλληλα το ενδεχόμενο λήψης μέτρων όπως η επιβολή «πέναλτι» σε συγκεκριμένες ομάδες ανεμβολίαστων.

Σημείωσε ακόμη πως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι  από την ανακοίνωση των υποχρεωτικών εμβολιασμών στους άνω των 60 -από την Τρίτη το μεσημέρι μέχρι σήμερα- 59.864 πολίτες της ηλικιακής αυτής ομάδας έχουν κλείσει το  ραντεβού για να κάνουν την πρώτη δόση. «Πάνω, δηλαδή, από το 1/10 της συγκεκριμένης ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν  για 11 μήνες απροστάτευτοι, έσπευσαν,  σε μόλις πέντε ημέρες, να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή που τους δίνει η επιστήμη. Συνολικά τις τελευταίες 10  μέρες 151.489 πολίτες από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης και πάνω από 1 εκατομμύριο την αναμνηστική» είπε.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για την ανάκαμψη της οικονομίας, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η χώρα έχει όλες τις προοπτικές να διαγράψει μίας πορεία ευημερίας στην οποία θα έχουν μέρισμα όλοι. Είπε ακόμη πως η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι ανατιμήσεις. «Παρακολουθούμε την κατάσταση κυρίως στον τομέα της ενέργειας. Η πολιτική μας στρατηγική έχει στόχο το οικονομικό πλεονέκτημα να γίνεται κοινωνικό κεκτημένο» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είναι ένα εσωτερικό θέμα του κόμματος και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε τέτοια ζητήματα». Σημείωσε ακόμη πως στο τέλος της τετραετίας κάθε πολιτική δύναμη θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει στην ελληνική κοινωνία τις προτάσεις της. Ταυτόχρονα, συνέχισε, η κυβέρνηση θα καταθέσει στους πολίτες το έργο της τετραετίας της και η ελληνική κοινωνία θα διαμορρφώσει τις συνθήκες για το πώς θα προχωρήσει η χώρα την επομενη περίοδο.

naftemporiki.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE