Κορωνοϊός – Τι θα ισχύει με τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους 60αρηδες

Share on:

Πότε το πρόστιμο θα είναι 50 ευρώ αντί για 100 ευρώ τον μήνα – Τι θα προβλέπεται αν δεν γίνει η 2η δόση.

Στα 50 ευρώ θα ανέλθει το πρόστιμο για τον πρώτο μήνα εφαρμογής του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους 60 ετών και άνω , που ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr. Οι δίκες της… COVID – Η Δικαιοσύνη σε θέση μάχης για την προστασία της δημόσιας υγείας

Έτσι, όσοι από τους υπόχρεους για εμβολιασμό δεν κάνουν την πρώτη δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 50 ευρώ. Υποχρέωση εμβολιασμού έχουν όσοι έχουν γεννηθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου του 1961.

Από εκεί και πέρα, για κάθε επόμενο μήνα το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Ωστόσο, αν η πρώτη δόση διενεργηθεί μετά τις 16 του μήνα τότε θα επιβληθεί ολόκληρο το πρόστιμο των 100 ευρώ και θα απαλλαγεί από τον επόμενο μήνα.

ανθρωποι-που-κανουν-τεστ-σε-εργαστηριο
Opening of the mega vaccination center against Covid-19 in Athens, Greece on February 15, 2021. / Έναρξη λειτουργίας του mega εμβολιαστικού κέντρου κατά της Covid-19, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι, Αθηνα, 15 Φεβρουαρίου 2021.

Για παράδειγμα, αν κάποιος κάνει το εμβόλιο στις 13 Μαρτίου θα πληρώσει 50 ευρώ πρόστιμο και τον Απρίλιο θα απαλλαγεί των κυρώσεων. Αντιθέτως εάν το εμβόλιο γίνει στις 18 Μαρτίου θα πληρώσει πρόστιμο 100 ευρώ.

Δεύτερη δόση και εξαιρέσεις

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν κάποιος δεν προχωρήσει και στην 2η δόση του εμβολιασμού την προβλεπόμενη ημερομηνία, τότε αυτόματα την επόμενη ημέρα θα του επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο των 100 ευρώ και πλέον θα ακολουθείται η διαδικασία που αναφέρθηκε πιο πάνω.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού άνω των 60 εξαιρούνται όλοι όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο, καθώς και όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και απαλλάσσονται βάσει της ειδικής λίστας της επιτροπής εμβολιασμού.

Τα μέτρα αναμένεται να εξειδικεύσει την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE