Το μεσημέρι της Τετάρτης η κηδεία της Φώφης Γεννηματά στη Μητρόπολη Αθηνών | Από το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα η σωρός

Share on:


 

Με τιμές που αρμόζουν στην γενναία προσωπική και πολιτική της διαδρομή, θα αποχαιρετήσει αύριο ο πολιτικός κόσμος την Φώφη Γεννηματά.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 10 το πρωί της Τετάρτης, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 2:00 το μεσημέρι από τη Μητρόπολη Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τους επικήδειους λόγους αναμένεται να εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, εκ μέρους δε του ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας του Κινήματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης. 

Θα εκφωνηθεί επίσης επικήδειος λόγος από μέλος της οικογένειας της εκλιπούσης, σύμφωνα δε με ορισμένες πληροφορίες από τον 17χρονο γιο της, Γιώργο.

Με απόφαση του Δήμου Αθηναίων και έπειτα από εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη αποφασίστηκε ο τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμός της Φ. Γεννηματά στο μνήμα που είχε ταφεί και ο πατέρας της Γεώργιος Γεννηματάς. Επίσης, αποφασίστηκε να παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Ως γνωστόν, με απόφαση του πρωθυπουργού η Τετάρτη 27ης Οκτωβρίου έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους.

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια ενώ η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεσθεί, δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Η επιθυμία της οικογένειας

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε την επιθυμία αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού, όπως έγινε γνωστό. 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετά από 13 ημέρες στον «Ευαγγελισμό», όπου έδωσε ακόμη μια άνιση μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή στις 12:03 το μεσημέρι.

Είχε προηγηθεί, στις 12 Οκτωβρίου, η αιφνίδια εισαγωγή της στο νοσοκομείο, που την οδήγησε και στην απόφαση να αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος, διεκδικώντας την επανεκλογή της μετά από τέσσερα χρόνια στην προεδρία και δύο ακόμη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 

Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματάς έπεσε σαν κεραυνός στον πολιτικό κόσμο αλλά και σε όλη τη χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας. Η Φώφη Γεννηματά εξέπνευσε λίγο μετά τις 12.00 στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο πολιτικός κόσμος, σύσσωμος, έσπευσε να αποχαιρετίσει με μεγάλη συγκίνηση και βαθιά θλίψη την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, που έφυγε σε ηλικία μόλις 57 ετών, σχεδόν στην ίδια ηλικία που είχε αποβιώσει και ο αείμνηστος πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά καθώς βρισκόταν εν πτήσει για τη Σαουδική Αραβία, μόλις προσγειώθηκε δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ώς το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της». Ο πρωθυπουργός άλλαξε το πρόγραμμά του και θα επιστρέψει στην Αθήνα σήμερα το βράδυ, ενώ η προγραμματισμένη περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, που ήταν προγραμματισμένη για Τετάρτη και Πέμπτη, ακυρώνεται.

Πηγή:kathimerini.gr


Share on:

Τελευταία Νέα


Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE