Αναβρασμός δίχως τέλος στα Νοσοκομεία της Χώρας | Μαζικές αντιδράσεις υγειονομικών για τις αναστολές και στάσεις εργασίες

Share on:

Διαδικασίες παράδοσης με δικαστικό κλητήρα, ενεργοποιεί το Υπουργείο Υγείας, την ώρα που κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στα νοσοκομεία για την αναστολή εργασίας στην οποία τίθενται από σήμερα οι ανεμβολίαστοι νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί στις δημόσιες δομές υγείας. Με 10.000 λιγότερους υγειονομικούς λειτουργούν τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις προχωρά η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας και να δοθεί άτυπη παράταση για όσους  έχουν κλείσει το ραντεβού εμβολιασμού, αριθμός που υπολογίζεται σε 2.000 υγειονομικούς.

Για αύριο προκηρύχθηκε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι με συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και το Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

Πρωτοφανείς εικόνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Δεκάδες εργαζόμενοι που μπαίνουν σε αναστολή, μπήκαν στο ΠΑΓΝΗ, κρατώντας πανό και κατακλύζοντας τους διαδρόμους γραφείων.
«Ανεβήκαμε και περιμένουμε από τη διοίκηση να μας πει τι θα γίνει με τους συναδέλφους που προωθούνται προς αναστολή, οι οποίοι και δεν έχουν πάρει κανένα χαρτί», τόνισε ο Γενικός  Γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Γρηγόρης Κοκοβάκης.  Οι ανεμβολίασοι υγειονομικοί στην Κρήτη, υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 500.

Και στη Θεσσαλονίκη έγιναν διαμαρτυρίες καθώς ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ  επιχείρησαν να εισέλθουν από την πύλη του νοσοκομείου και ενώ τους απαγορεύτηκε στην αρχή η είσοδος, στη συνεχεία τους επετράπη, χωρίς ωστόσο να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Φραστική επίθεση δέχθηκαν τηλεοπτικά συνεργεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου, που πήγαν να καλύψουν τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών.

Απέρριψε το ΣτΕ το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ — Σε αναστολή από σήμερα οι ανεμβολίαστοι

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση αναστολής επί της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και εφόσον δεν εμβολιαστούν τίθενται από σήμερα σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών.

Τα πρώτα έγγραφα αναστολής εργασίας επιδόθηκαν από το πρωί ενώ παράλληλα, ενεργοποιείται η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν.

Όπως υποστηρίζουν ωστόσο, υγειονομικοί δεν γνώριζαν αν θα πρέπει να προσέλθουν στην εργασία τους ή όχι και δεν παρέλαβαν κανένα χαρτί.

Στα νοσοκομεία της Αθήνας από 4 ως 7% είναι το ποσοστό των ανεμβολίαστων και συγκεκριμένα:

  • Θριάσιο: 7%,
  • Αττικόν: 5%,
  • Ευαγγελισμός: 4%

Στο 6,7% οι ανεμβολίαστοι στο Ηράκλειο Κρήτης – Από 10% ως 30% στην Περιφέρεια


Share on:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.