Θεοδωρίδου | Τρίτη δόση για τους ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς (βίντεο)

Share on:

Σειρά για τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωνοιό παίρνουν, μετά τους ανοσοκατεσταλμένους, οι ηλικιωμένοι σε οίκους ευγηρίας και οι άνω των 60, δήλωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής ΕμβολιασμώνμΜαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών.

Τα εμβόλια έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους για αποφυγή σοβαρής νόσησης από κορωνοιο, νοσηλεία ή θανάτου, τόνισε στις ανακοινώσεις της η προέδρος.

Τα αντισώματα από τον εμβολιασμό μειώνονται μετά από πέντε- έξι μήνες εντούτοις και σε συνδυασμό με το γεγονός πως παρουσιάζονται σοβαρές μεταλλάξεις του ιού, εγείρεται ζήτημα για χορήγηση τρίτης αναμνηστικής δόσης, εξήγησε.

Η κα Θεοδωρίδου υπενθύμισε την θετική γνωμοδότηση για τρίτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους και πρόσθεσε πως μετά από αυτούς σειρά για τρίτη δόση έχουν οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας και η ηλικιακή ομάδα των ατόμων άνω των 60 ετών.

Πηγή: skai.gr


Share on:

Τελευταία Νέα


Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE