Ισραήλ | Εμβολιασμός κάθε 6 μήνες – Ετοιμάζονται οι πολίτες και για την 4η δόση

Share on:

Ο Salman Zarka, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Ισραήλ κάλεσε τη χώρα να ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη χορήγηση και τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό.

“Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι, πρέπει να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση του εμβολίου”, δήλωσε ο Salman Zarka στο δημόσιο ραδιόφωνο Kan. “Αυτή θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα, σε κύματα του ιού“, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πότε θα μπορούσαν τελικά να χορηγηθούν οι τέταρτες δόσεις.

Πάντως, σε συνέντευξή του στους The Times of Israel τον περασμένο μήνα, ο ισραηλινός λοιμωξιολόγος είχε δηλώσει ότι με αφορμή τη μείωση των αντισωμάτων “φαίνεται πως κάθε λίγους μήνες – μπορεί να είναι μία φορά το χρόνο ή κάθε πέντε, έξι μήνες – θα χρειαζόμαστε νέο εμβολιασμό”.

Το Ισραήλ – η πρώτη χώρα που το έκανε- ξεκίνησε την 1η Αυγούστου την χορήγηση τρίτης δόσης, επεκτείνοντάς την σε όλους τους άνω των 60 ετών. Στη συνέχεια, σταδιακά έπεσε η ηλικία καταλληλότητας και την περασμένη εβδομάδα έγινε σύσταση για όλες τις ηλικίες άνω των 12 ετών που έχουν κάνει τη δεύτερη βολή πριν από τουλάχιστον πέντε μήνες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 2,5 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει την τρίτη δόση.

Πηγή:thetoc.gr


Share on:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.