Εισαγγελική παρέμβαση για τους 47 “Μαϊμού” εμβολιασμούς στην Καρδίτσα

Share on:

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση ήρθε στο φως, καθώς διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά φέρεται να περνούσε στο σύστημα εμβολιασμού ψευδώς ότι έκαναν εμβόλιο κατά του κορονοϊού άτομα που ποτέ δεν είχαν παρουσιαστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Την υπόθεση έφερε στο φως η εφημερίδα «Αλήθεια» της Θεσσαλίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της οποίας, η υπάλληλος, εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη γιατρού, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών και δήλωνε ως εμβολιασμένους ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν εμβολιάστηκαν ποτέ. Ελέγχεται αν έχει εμπλοκή στην υπόθεση και νοσηλεύτρια του ΚΥ Παλαμά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν τα έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος, στα οποία δεν υπήρχε η σφραγίδα και η υπογραφή του γιατρού, όπως ορίζεται από τον κανονισμό του εμβολιασμού. Επίσης, η υπάλληλος, που δεν είναι μόνιμη υπάλληλος στο ΚΥ Παλαμά, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα στο ΚΥ. Όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, έχουν εντοπιστεί 47 άτομα που δηλώθηκαν ως εμβολιασθέντες, αλλά δεν εμβολιάστηκαν ποτέ, και η έρευνα συνεχίζεται. Επίσης, διερευνάται το κίνητρο της υπαλλήλου καθώς και αν έχει εμβολιαστεί και η ίδια, η οποία οφείλει να το έχει κάνει λόγω θέσης. Άλλο ζήτημα που ερευνάται είναι τι έγιναν τα εμβόλια που θα έπρεπε να έχουν χορηγηθεί σε αυτά τα άτομα.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η υπάλληλος απομακρύνθηκε προσωρινά από την θέση της. Έπειτα από έγγραφο που έστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, διατάχθηκε ΕΔΕ.

Επίσης, αργότερα, με ανακοίνωσή του μέσω Twitter, υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενημέρωσε ότι παραπέμπει στον εισαγγελέα τις καταγγελίες για την υπόθεση και ότι ζήτησε ΕΔΕ.

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά», αναφέρει.

Πηγή:efsyn.gr


Share on:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.