Δείτε Live την πρώτη συνέντευξη των Ταλιμπάν από το Αφγανιστάν

Share on:

Στα χέρια των Ταλιμπάν έχει πέσει το Αφγανιστάν. Η ανάληψη της εξουσίας από τους αντάρτες «γυρίζει» τη χώρα 20 χρόνια πίσω. Ειδικά για τις γυναίκες που βλέπουν τις ζωές τους να επιστρέφουν στον Μεσαίωνα και τον σκοταδισμό. Αυτήν την ώρα, οι δυνάμεις δίνουν συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ σε ένα κέντρο Τύπου στην Καμπούλ, το οποίο χρησιμοποιούσε προηγουμένως η αφγανική κυβέρνηση. Τι θα πουν για τον τρόπο που θα κυβερνήσουν;

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέφερε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να «αποσύρουν όλες τις δυνάμεις τους από το Αφγανιστάν μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου», προσθέτοντας ότι οι αντάρτες «δεσμεύτηκαν να μην τους επιτεθούν» μετά την ανακατάληψη της Καμπούλ.

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει 6.000 στρατιώτες για να βοηθήσουν στην εκκένωση αμάχων και προσφύγων από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την απροσδόκητη πτώση του Αφγανιστάν στα χέρια των Ταλιμπάν το Σαββατοκύριακο. Σε ερώτηση για το πόση διορία δίνουν οι Ταλιμπάν στις ΗΠΑ για να απομακρύνουν τις δυνάμεις τους, ο κ. Shaheen απάντησε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία της Ντόχα που υπέγραψε η κυβέρνηση Τραμπ πέρυσι και να εγκαταλείψουν οι ΗΠΑ το Αφγανιστάν μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου – 20η επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους, που οδήγησαν στην εισβολή των ΗΠΑ. «Έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα τους επιτεθούμε, δεν έχουμε επιτεθεί εναντίον τους», είπε χαρακτηριστικά.


Share on:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.