Η.Π.Α. Συναγερμός | Αυτοκίνητο με εκρηκτικά στο Καπιτώλιο

Share on:

Την Πέμπτη, 19 Αυγούστου, η αστυνομία της Ουάσινγκτον επενέβη μετά τον εντοπισμό οχήματος υπόπτου για εκρηκτικά κοντά στο Καπιτώλιο. Η αστυνομία της έδρας του Kογκρέσου έκανε λόγο για «έρευνα για απειλή βόμβας» μετά την αρχική αναφορά, ότι εντόπισε «όχημα ύποπτο κοντά στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου».

Αυτή την εβδομάδα το Κογκρέσο δεν συνεδριάζει, αφού έχουν παύσει οι εργασίες του Καπιτωλίου, λόγω καλοκαιρινών διακοπών, οι υπάλληλοι, όμως, του κτιρίου, κυκλοφορούν στον περίβολό του.  Παρότι επί του παρόντος δεν επιβεβαιώνεται επίσημα, το CNN, επικαλούμενο αστυνομική πηγή έκανε λόγο για διαπραγματευτές της αστυνομίας, που στέλνονται «για να συνομιλήσουν με έναν άνδρα μέσα σε ένα φορτηγό που συνιστά αυτή την απειλή». Οι πολίτες της Ουάσινγκτον καλούνται να αποφύγουν την περιοχή γύρω από τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, η οποία βρίσκεται απέναντι από το κυρίως κτίριο.

Ο περίβολος του Καπιτωλίου φρουρείται αυστηρά μετά τη φονική έφοδο που πραγματοποίησαν στις 6 Ιανουαρίου οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ. Στις 2 Απρίλιου, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε όταν ένας νέος άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του σε οδόφραγμα που προστατεύει την είσοδο πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Πηγή:ethnos.gr


Share on:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.