Μέχρι την Τρίτη οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τους κλειστούς χώρους

Share on:

Μέχρι αύριο Τρίτη o πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας, γνωστοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η Α. Πελώνη ανέφερε πως ήδη, οι εμβολιασμοί έφτασαν τους 9.230.000, με περισσότερους από 5.240.000 πολίτες να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και πάνω από 4.250.000 να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Μάλιστα, το 70% των πολιτών 60 ετών και άνω είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι.

 Συμπλήρωσε, δε, ότι αυτήν την εβδομάδα ανοίγει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού εθελοντικού εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 15 έως 17 ετών με γονική συναίνεση, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται σήμερα Δευτέρα το απόγευμα στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό.

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος το 51% των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκαν ύστερα από αυτοδιαγνωστικά τεστ, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη συμβολή τους στον εντοπισμό και την έγκαιρη ιχνηλάτηση νέων κρουσμάτων.

Πηγή :Liberal. gr


Share on:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.