Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για την φωτιά στη Σταμάτα – Ένημερωση Χαρδαλιά, Χρυσοχοϊδη (βίντεο)

Share on:

 

Έκτακτη ενημέρωση για την φωτιά σε Σταμάτα – Ροδόπολη – Διόνυσο πραγματοποίησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για την κατάσταση που βρίσκεται πλέον η φωτιά στην περιοχή. Όπως τόνισε, η φωτιά πέρασε μέσα από τις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου, ενώ εστάλησαν δύο sms από το 112 σε κατοίκους για οδηγίες και κατάσταση ετοιμότητας.

«Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 10 πεζοπόρα τμήματα, 10 ελικόπτερα, 12 αεροσκάφη και το ρωσικό Beriev. Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και είναι βελτιωμένη. Το μέτωπο προς την πλευρά της Πεντέλης είναι ασφαλές, ενώ οι δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής», δήλωσε οι υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές υπόπτων, ενώ ερευνώνονται τα αίτια από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε με τη σειρά του:

«Θα προστατεύσουμε τα πολύτιμα δάση μας και τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Είμαστε εδώ όλοι σε επιφυλακή, για να δράσουμε άμεσα. Είναι πολύ δύσκολες ημέρες αυτές και ζητάμε από όλους τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή».Share on: