Σταθερό προβάδισμα της Ν. Δ. – Στις 14 μονάδες η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Share on:

Σταθερό προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων (το οποίο με αναγωγή αυξάνεται στο 14%) διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όπως καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, οι πολίτες ανησυχούν για τις μεταλλάξεις, ενώ υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμό για ομάδες εργαζόμενων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, τάσσεται το 65%.

Ειδικότερα, στην έρευνα του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Σία Κοσιώνη προκύπτουν τα εξής:1

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, η ΝΔ προηγείται με 36% (36,5% η προηγούμενη μέτρηση) έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ (23,5%) και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ, σταθερό στο 6,5%. Επονται το ΚΚΕ με 6% (5,5%), η Ελληνική Λύση μ3 4,5% (4%) και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, το προβάδισμα της ΝΔ ανεβαίνει στο 14% καθώς συγκεντρώνει 38% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ (7%), ΚΚΕ (6%), Ελληνική Λύση (4,5%) και ΜέΡΑ25 (3,5%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα 18 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 42% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. Το 30% απαντά κανείς από τους δύο.

Πηγή :iefimerida.gr 


Share on:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.