Άνοιξαν τα Βαρώσια στην κατεχόμενη Κύπρο – Γιατί αντιδρούν οι κάτοικοι

Share on:

 

Άνοιξε το παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και η επέκτασή του κατά 1.5 χιλιόμετρο προς την πλευρά της Αμμοχώστου.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η είσοδος επιτρέπεται για τους Τούρκους έποικους και τους Τουρκοκύπριους από το σημείο διέλευσης απέναντι από το δημοτικό στάδιο της Αμμοχώστου στην περίκλειστη πόλη.

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ μετέδιδαν εικόνες και βίντεο από τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή, μετά την ανακοίνωση της απόφασης από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υποψήφιο για την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ ο οποίος μάλιστα το απόγευμα, όπως γράφει το PhileNews αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ρεπορτάζ της τ/κ εφημερίδα Havadis και μεταδίδει το PhileNews, η περιοχή που συνορεύει με την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές των κατεχόμενων.

Η ελλιπής καθαριότητα και οι λακκούβες στους δρόμους είναι το χαρακτηριστικό της περιοχής και την ίδια ώρα οι κάτοικοι βλέπουν τα συνεργεία να εργάζονται πυρετωδώς για να ασφαλτοστρώσουν και να καθαρίσουν μία περιοχή απλώς για επικοινωνιακούς σκοπούς.

Πηγή


Share on: