Υπουργείο Υγείας | Έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό – Υπό πίεση το ΕΣΥ

Share on:

Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ., για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Να σημειωθεί εδώ ότι πρόκειται ότι πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη, που θα δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς τα στοιχεία για την πορεία των αναπνευστικών λοιμώξεων προκαλούν ανησυχία.

Την ίδια στιγμή και οι εμβολιασμοί παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί τα ραντεβού στους άνω των 60 ετών.

Νωρίτερα σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης έστειλε το μήνυμα ότι «η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας».

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ & Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 11:30 π.μ., στο Υπουργείο Υγείας (ισόγειο, Αίθουσα Τύπου), σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Υπό πίεση το ΕΣΥ

Μεγάλη είναι η ανησυχία των ειδικών για τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και γενικότερα των αναπνευστικών λοιμώξεων, καθώς καταγράφονται πιέσεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών( ΤΕΠ) των νοσοκομείων της χώρας. Το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο λόγω της επαναλειτουργίας των σχολείων από χθες Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο τα νοσοκομεία και ειδικά τα ΤΕΠ πιέζονται λόγω της αυξημένης κίνησης από ασθενείς με κορονοϊό, γρίπη και άλλες ιώσεις.

Όπως αναφέρει, η κατάσταση που επικρατεί ανά νοσοκομείο, έχει ως εξής:

Κρατικό Νίκαιας: Εισήχθησαν χθες 80 ασθενείς με παθολογικά, πνευμονολογικά προβλήματα, από περίπου 45 πριν ένα μήνα.

“Ευαγγελισμός”

Εξυπηρετούνται στην εφημερία πάνω από 1.000 ασθενείς και εισάγονται 80 – 90 ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

“Αττικόν”

Στην τελευταία εφημερία, έγιναν 118 εισαγωγές ασθενών με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα, ενώ στις 20 Δεκεμβρίου είχαν γίνει 86 εισαγωγές.

“Σισμανόγλειο”

Στις τελευταίες εφημερίες, εξετάζονται 90 έως 100 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα και εισάγονται 30 με 35 για νοσηλεία.

“Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης

Εξετάζονται 1.200 άτομα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, εκ των οποίων οι 120 έχουν παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

Νοσοκομείο Πύργου

Νοσηλεύονται πάνω από 60 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα, ενώ η Παθολογική κλινική καλύπτεται με μετακινήσεις γιατρών από αλλά νοσοκομεία της περιφέρειας. Γίνονται προκηρύξεις παθολόγων, οι οποίες καθίστανται συνεχώς άγονες

Πηγή: healthreport.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE