Ο Αλέξης Μητρόπουλος στην ValueNews | Οι Γυναίκες οι “μεγάλοι χαμένοι” των συντάξεων (βίντεο)

Share on:

Εν αναμονή δύο δικαστικών αποφάσεων για την αναδρομική επιστροφή περικοπών σε συντάξεις, επανέρχονται οι δημοσιονομικοί εφιάλτες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, δύο εκ των κορυφαίων δικαστηρίων της χώρας θα κρίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα – ίσως και εντός του μηνός Σεπτεμβρίου – περικοπές συντάξεων του παρελθόντος, «ανοίγοντας» το ενδεχόμενο επιδίκασης αναδρομικών που σωρευτικά ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για την – εν αναμονή – απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά τις επιστροφές μειώσεων επικουρικών συντάξεων και δώρων, ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Σε αυτή προστέθηκε και το ενδεχόμενο επιδίκασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο αναδρομικών άνω του 1,5 δισ. ευρώ σε 300.000 συνταξιούχους του δημόσιου τομέα.

Ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου και Πρόεδρος του ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε στην ValueNews και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου για όλες τις εξελίξεις στο συνταξιοδοτικό, το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης αλλά και την ψηφιακή κάρτας εργασίας που τίθεται σε ισχύ από το 2022.

Πηγή:ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE