Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου στην ValueNews (βίντεο) | Η τοπική αυτοδιοίκηση στη μάχη κατά του κορωνοϊου

Share on:

 Στην μάχη κατά του κορωνοϊου και στην προτροπή των ανεμβολίαστων να κάνουν το εμβόλιο και να προφυλάξουν την υγεία τους, μπαίνει για μια ακόμη φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Σε συνέντευξή του στην ValueNews και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η χώρα δεν αντέχει άλλο lockdown. Δήμοι και Κοινότητες πρέπει να ενισχυθούν εκ νέου οικονομικά, ώστε να συμβάλλουν καταλυτικά στο νέο κύμα κορωνοϊου που εξαπλώνεται απειλητικά και μεγαλύτερη ένταση σε όλη την χώρα.


Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα και των Υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου, συμμετείχαν τόσο οι Περιφερειάρχες, όσο και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου. Εκεί, μεταξύ άλλων συζητήθηκε το πως μπορεί η αυτοδιοίκηση να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊου. “Συζητήσαμε για το πως θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε και εμείς ως αυτοδιοίκηση α’ και β΄βαθμού, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές, διότι εκεί υπάρχει δυστοκία ως προς την εξεύρεση ιατρικού προσωπικού. Ήδη οι Δήμοι έχουν βοηθήσει γιατρούς, ώστε να υπάρχει στέγη”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Παπαστεργίου. 

Αναφορικά με το ζήτημα των ελέγχων στην εστίαση, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ανέφερε ότι δυστυχώς πολλοί Δήμοι δεν διαθέτουν Δημοτική Αστυνομία για να βοηθήσουν στην διαδικασία ελέγχων.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE