Μέσω Βουλγαρίας οι μετανάστες στην Ελλάδα | Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου στην Value News

Share on:

Στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα φαίνεται να μετακινείται το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών, καθώς η επέκταση του Φράχτη στον Έβρο αλλά και η ενίσχυση των συνοριοφυλάκων έχουν ελαχιστοποιήσει σημαντικά τον αριθμό των παράνομων εισόδων από την Τουρκία.

Μιλώντας στην ValueNews και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, επανέλαβε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εργαλειοποιεί τους μετανάστες εις βάρος της χώρας μας. Υποστήριξε δε, ότι Τούρκοι χωροφύλακες προωθούν τους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας. Φαινόμενο ιδιαίτερα συχνό. 

Σε ότι αφορά τις μεταναστευτικές ροές από την πλευρά της Βουλγαρίας, ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων του Έβρου, τόνισε ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η φύλαξη των συνόρων από τους ίδιους τους Βουλγάρους. Τα πολυεθνικά κυκλώματα διακινητών μεταφέρουν τους μετανάστες από την παρέμβρια περιοχή της Τουρκίας στη Βουλγαρία και από εκεί κινούνται παράλληλα με την Ελληνική μεθόριο μέχρι την οροσειρά της Ροδόπης. Από εκεί επιχειρούν να μπουν στο Ελληνικό έδαφος.

«Πρέπει να γίνουν διαβήματα στη γείτονα χώρα για να φυλάει καλύτερα τα σύνορα της γιατί υπάρχει μεγάλη ροή και από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα» είπε.

Τα κυκλώματα των διακινητών εκμεταλλεύονται τον ορεινό όγκο που υπάρχει στα σύνορα και περνούν τους μετανάστες στη χώρα από τα βουνά της Ροδόπης είπε ο κ. Γιαλαμάς.


Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE