«The Club» | Ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη του ’50

Share on:

Κυκλοφόρησε προσφάτως ο δεύτερος κύκλος της ατμοσφαιρικής τουρκικής σειράς του Netflix «The Club», η οποία μας ταξιδεύει στην κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη της δεκαετίας του 1950. Εκεί η Ματίλντα, μια Εβραία γυναίκα που έχει μόλις αποφυλακισθεί, προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τη νεαρή κόρη της, η οποία μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο. Τελικά θα καταλήξει να βρει δουλειά σε ένα από τα πιο λαμπερά νυχτερινά κλαμπ της Πόλης, το οποίο με τη σειρά του βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλων αλλαγών. Παντρεύοντας τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων με το πολυπολιτισμικό φόντο της Κωνσταντινούπολης, η σειρά δημιουργεί ένα γοητευτικό μείγμα που έχει μέσα του και ιστορικά στοιχεία. Στον δεύτερο κύκλο, μάλιστα, αυτά φτάνουν στην αφήγηση των γεγονότων του Σεπτεμβρίου του 1955, με τις άγριες διώξεις Ελλήνων και άλλων αλλοθρήσκων της Πόλης.

Την απόφαση να εγκαταλείψει οριστικά τις παλαβομάρες των «Jackass» φαίνεται πως πήρε ο Τζόνι Νόξβιλ. Ο αρχηγός της παλιοπαρέας, η οποία επί δύο δεκαετίες έχει δοκιμάσει κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο αυτοτραυματισμού και ανώριμης συμπεριφοράς σε μικρή και μεγάλη οθόνη, παρουσίασε πρόσφατα το «Jackass Forever». Εκεί ο Νόξβιλ είχε μια τρομακτική εμπειρία, κατά τη διάρκεια αναμέτρησης με έναν… ταύρο, ο οποίος τελικά τον άφησε με διάσειση, ένα σπασμένο πλευρό, σπασμένο καρπό και εσωτερική αιμορραγία. Κάπου εκεί αποφάσισε να σταματήσει.

Αρχίζει το 34ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το οποίο και φέτος θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Cinesquare, λόγω της πανδημίας. Συνολικά 34 φιλμ θα προβληθούν δωρεάν από τις 27/1 μέχρι τις 2/2, σε ένα πρόγραμμα που πλην του διαγωνιστικού τμήματος, το οποίο περιλαμβάνει 13 ταινίες, υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα ειδικά αφιερώματα. Ενα τέτοιο είναι αυτό που αφορά το φιλμ νουάρ, αποτελούμενο μάλιστα από επτά σπάνια φιλμ, τα οποία έχουν στο επίκεντρό τους «μοιραίες γυναίκες». Ενας δεύτερος φόρος τιμής αφορά τον Σταύρο Τσιώλη, από τους πιο σπουδαίους σύγχρονους Ελληνες κινηματογραφιστές, ο οποίος ξεχώρισε με τη μοναδική ματιά και το χιούμορ του. Στο πλαίσιο του Πανοράματος θα προβληθούν έξι ταινίες του, ανάμεσα στις οποίες οι «Ας περιμένουν οι γυναίκες» και «Ακατανίκητοι εραστές».

Πηγή :kathimerini


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE