Με διαμαρτυρίες και πάρτι αντιδρούν οι Θεσσαλονικείς στο Lockdown (βίντεο)

Share on:

Συνωστισμός επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου σε συναυλία του τράπερ Ricta στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, παρά τα περιοριστικά μέτρα.

Περίπου 2.000 θεατές παρακολούθησαν τη συναυλία την ώρα που στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος απαγορεύται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

‘Οπως προβλέπει το πρωτόκολλο, για το διάστημα που εφαρμόζεται το lockdown κανονικά θα γίνονται εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία, με τη χρήση μάσκας και με αποστάσεις.

Συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που εδινε συναυλία ο Γιάννης Πάριος, πραγματοποίησαν δεκάδες djs το βράδυ του Σαββάτου (2/10), διαμαρτυρόμενοι για τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κοροναϊού.

Μάλιστα, σε μία συμβολική κίνηση, κρέμασαν τα ακουστικά τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το mini lockdown στη Θεσσαλονίκη, που όπως λένε, τους καθιστά και πάλι προσωρινά άνεργους.

Οι djs μάλιστα προειδοποιούν με κινητοποιήσεις διαρκείας, με στόχο την άμεση αλλαγή της απόφασης.

Αυτή η κινητοποίηση πάντως φαίνεται να είναι μόνο η αρχή, καθώς όπως είχε εξηγήσει ο εκπρόσωπος του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης Χρίστος Καλτσάς, στο GRTimes «είμαστε ήδη σε ανοικτή επικοινωνία με το αντίστοιχο Σωματείο της Λάρισας, προκειμένου να εκδώσουμε κοινή ανακοίνωση και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε κοινές δράσεις διαμαρτυρίας»

Οι DJS σαν επάγγελμα και γενικότερα η εστίαση, είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον στην διάρκεια της πανδημίας.

Απαιτούμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αλλιώς, να γίνει καταβολή αποζημίωσης για όσο διάστημα μείνουμε εκτός εργασίας.

Το Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει κινήσεις διαμαρτυρίας που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».

Πηγή :in. gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE