Καλίν | Συνάντηση Ερντογάν με Μπάιντεν | Τι θα γίνει με τα Τουρκικά F – 16

Share on:

“Το ποτήρι ξεχείλισε” λέει Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην κατάσταση στη Βόρεια Συρία, ύστερα από την επίθεση κατά Τούρκων αστυνομικών στην περιοχή Αζάζ. Μάλιστα, προανήγγειλε σκληρή απάντηση. Υπάρχει όμως και συνέντευξη του εκπροσώπου του Προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, στην οποία επιβεβαιώνει τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στα τέλη του μήνα στη Ρώμη.

Ο εξ΄απορρήτων σύμβουλος του Ερντογάν, ο Ιμπραχίμ Καλίν, επιβεβαίωσε ότι γίνεται κάποια συζήτηση με τους Αμερικανούς σχετικά με την αγορά των 40 μαχητικών F-16, από τις ΗΠΑ. Ωστόσο υπάρχει και μια φόρμουλα, η οποία ενδεχομένως έχει μπει στη συζήτηση, ότι η Τουρκία ζητάει τα 1,4 δισ. δολάρια που έχει ήδη πληρώσει για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών F-35, να πάνε ως αντάλλαγμα για τα 40 μαχητικά.

Ο Καλίν επιβεβαίωσε και τη συνάντηση που θα έχει ο Ερντογάν με τον Μπάιντεν στη Ρώμη στα τέλη Οκτωβρίου. Όπως είπε είναι προγραμματισμένη η συνάντηση και θα συζητήσουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων θα είναι και η Ανατολική Μεσόγειος. Εκτός από τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράκ.

Απάντηση για την επίθεση κατά Τούρκων αστυνομικών στη Β. Συρία ανήγγειλε ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν μετά από πολύωρο υπουργικό συμβούλιο χθες, φανερά εκνευρισμένος, κατήγγειλε την επίθεση κατά Τούρκων αστυνομικών στη Βόρειο Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνδρες και να τραυματιστούν άλλοι δύο και είπε πως “ξεπέρασε τα όρια. Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα το ταχύτερο δυνατόν”.

Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη και θεωρείται πολύ πιθανόν η Τουρκία να προχωρήσει σε μια επίθεση στη Βόρεια Συρία.

Πηγή:ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE