Έντονη πολιτική δραστηριότητα από την αντιπολίτευση στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές

Share on:

Vouli

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να έρθει δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην κάνει παρέλαση αλαζονείας, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ χαρακτήρισε την αντιπολίτευση του Στέφανου Κασσελάκη θείο δώρο για τη ΝΔ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε από τον Καναδά τους συμπατριώτες να γίνουν γνώστες των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε τους υποψηφίους της Πλεύσης με σύνθημα «Να δώσουμε ζωή στην Ευρωβουλή».             

Τον στόχο να είναι το ΠΑΣΟΚ ισχυρή σοβαρή αντιπολίτευση θέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης απέναντι στην αλαζονεία της κυβέρνησης όπως αναφέρει ενώ  στρέφει τα πυρά του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η αντιπολίτευση που ασκεί είναι «θείο δώρο» στον κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Αν ήμουν πρωθυπουργός αύριο το πρωί θα είχαμε μια έντιμη διακυβέρνηση. Και το λέω αυτό με ευθύ τρόπο απέναντι στον πρωθυπουργό. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μια ατιμία εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Οι ανισότητες καλπάζουν, καταρρέει το ΕΣΥ, η ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και μας λέει ότι τα έχει πάει καλά. Αντιπολίτευση με τα κότερα, με τα 2 εκατομμύρια ευρώ σπίτια, με τα “θαύματα”, είναι ένα δώρο διαφυγής στον κ. Μητσοτάκη».

Καθώς συμπληρώνονται 109 χρόνια από την αρμενική γενοκτονία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το ενημερωτικό περίπτερο της Αρμενικής Νεολαίας στο Σύνταγμα. Όπως δήλωσε: «Η μνήμη είναι αυτή που μπορεί να περιφρουρήσει την ανθρωπότητα από την επανάληψη τέτοιων γεγονότων που προσβάλλουν την ιστορία μας».

Με μέλη της ελληνικής κοινότητας σε Τορόντο και Μόντρεαλ συναντήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της επίσκεψής του σε Καναδά και ΗΠΑ. Όπως ανέφερε: «Ο λαός αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα , με την ακρίβεια, την φορολογία συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος πρέπει να είναι γνωστές οι συμπατριώτες μας στον Καναδά.

Ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε επίσης με αντιπροσωπεία του ΚΚ Καναδά και την  ΓΓ  Liz Rowley.

Βίντεο με τίτλο «όταν η συμφωνία των άλλων κομμάτων στην ευρωβουλή απογειώνεται» κυκλοφόρησε ενόψει των ευρωεκλογών το ΚΚΕ.

Το ευρωψηφοδελτιο της Νέας Αριστεράς παρουσιάζει ο Αλέξης Χαρίτσης που σημειώνει πως στην κυριαρχία της δεξιάς η μόνη απάντηση είναι η αριστερά: «Η Νέα Δημοκρατία ποντάρει στη μεταφορά στη χώρα μας του γαλλικού μοντέλου. Να εμφανίσει δηλαδή τον κύριο Μητσοτάκη ως έναν άλλο Μακρόν, ο οποίος απειλείται από μια ασόβαρη αντιπολίτευση και άρα διαιωνίζει έτσι την κυριαρχία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεφύγει από το χώρο της Αριστεράς» (ΠΗΓΗ: DNEWS).

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας παρουσίασε η Ζωη Κωνσταντοπούλου, ανάμεσά τους, ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας,  η πρωταθλήτρια κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ. Όπως δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου: «Ανοίγουμε την σελίδα της υλοποίησης άλλης μιας δέσμευσης να δώσουμε ζωή και στην ευρωβουλή».

Ο προεκλογικός αγώνας κλιμακώνεται με περιοδείες των πολιτικών αρχηγών.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

www.ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE