Eκρήξεις σε Καλλιθέα και Πειραιά | Τέσσερις συλλήψεις από το Τμήμα Εκβιαστών

Share on:

Οι Αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση και την προσαγωγή δύο ατόμων για την έκρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά στις 8 Μαρτίου.

Επίσης η ΕΛΑΣ προσήγαγε άλλα δύο άτομα για την έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα στις 12 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, όλοι συνελήφθησαν για – κατά περίπτωση – αντίσταση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και για καταδικαστικές αποφάσεις ενώ στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμα ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όλοι θα οδηγηθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Η βόμβα στην Καλλιθέα

Η βόμβα στην Καλλιθέα, η οποία τοποθετήθηκε έξω από το κατάστημα στις 03:05 τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου, προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε σπίτια και παρακείμενα οχήματα, ενώ υπήρχαν αναφορές ότι ακούστηκε μέχρι και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας. 

Άξιο αναφοράς είναι ότι το ωστικό κύμα έφτασε αρκετά μέτρα μακριά, ενώ από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Η έκρηξη ξύπνησε την κάτοικο, η οποία τόνισε χαρακτηριστικά: «Ανήκει σε ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και στο παρελθόν, πριν οκτώ με δέκα χρόνια, είχαν ξαναβάλει βόμβα στο ίδιο σημείο».

«Είχαν βάλει πάλι βόμβα και είχε γίνει η ίδια ζημιά. Σ’ εμάς έχουν σπάσει όλα τα τζάμια του σπιτιού μας. Έχουν γκρεμιστεί οι τζαμαρίες από τις πολυκατοικίες, ενώ και στη δική μας πολυκατοικία καταγράφηκαν αρκετές υλικές ζημιές. Ήταν πάρα πολύ δυνατή η έκρηξη, αφού σείστηκε η πολυκατοικία» πρόσθεσε η κάτοικος.

Η έκρηξη στον Πειραιά

Η έκρηξη σημειώθηκε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και το Παλαιό Φάληρο ενώ έχουν καταγραφεί ζημιές σε μια ακτίνα δεκάδων μέτρων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το MEGA, το συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων το «ήλεγχε» μέσω τρίτου, ένα άτομο της νύχτας που δολοφονήθηκε πρόσφατα στον Νέο Κόσμο.

Μετά τη δολοφονία του, κάποιος ποινικός πιθανώς να ζήτησε κάτι από τον φερόμενο ιδιοκτήτη και πιθανότατα αυτός να είναι ο λόγος που τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Σε αυτή τη σύνδεση των προσώπων, δίνει μεγάλη έμφαση η αστυνομία.

Με πληροφορίες της ert, reader


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE