Κίνηση Πολιτών για την σοσιαλδημοκρατία | Τι Πρόεδρο θέλουν στο ΚΙΝ.ΑΛ. και τι προτείνουν για το debate ηγεσίας

Share on:

Τα χαρακτηριστικά του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ σκαγραφεί η απόφαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Όπως αναφέρει, ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να είναι «μια ηγετική προσωπικότητα, με ιδεολογικοπολιτική συνέπεια σε σοσιαλδημοκρατικές απόψεις, με πολιτική συγκρότηση και επίγνωση των νέων εθνικών, ευρωπαϊκών και παγκόσμιων δεδομένων». Παράλληλα ζητούν να έχει «πολιτικό ήθος , οργανωτική ικανότητα, να εμπνέει, να οραματίζεται ένα σύγχρονο μέλλον για την παράταξη και την χώρα, να συνομιλεί και να συνεργάζεται με τους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους θεσμούς και τους πολιτικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο, να συνεργάζεται στο εσωτερικό με όλους του ηγέτες, τις κοινωνικής και πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία των πολιτών, να είναι καινοτόμος με ανοιχτούς ορίζοντες, να κατανοεί τον σύγχρονο κόσμο και τις παγκόσμιες προκλήσεις, να λειτουργήσει ως αποφασιστικός καταλύτης όχι μόνο για τη δική μας παράταξη αλλά για ολόκληρο το κομματικό σύστημα». Ζητούν επίσης «έναν πολιτικό με ενσυναίσθηση, με γνήσιο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και για όλα τα προβλήματα του τόπου, από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο, με αρχές και με ήθος, που μπορεί να πείσει και να εμπνεύσει τους πολίτες για το ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της Πολιτικής, αυτό της υπεράσπισης των αδύναμων, των αποκλεισμένων, των μεσαίων στρωμάτων, συμβάλλοντας στην ουσιαστική λαϊκή συμμετοχή». Τέλος, οι Κινήσεις ζητούν να διεξαχθούν τα debates «διότι μέσω αυτών μπορεί να αναδειχθεί ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ο αξιόπιστος πόλος της σοσιαλδημοκρατίας με ευρωπαϊκό πρόσημο στην Ελλάδα».

Τι θέλουν από τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με τις απόψεις που διατύπωσαν στην έρευνα μας τα μέλη των «Κινήσεων», οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η δημοκρατική παράταξή, και ειδικά το Κίνημα μας κατά σειρά προτεραιότητας είναι:

Υπό  την νέα ηγεσία το ΚΙΝΑΛ οφείλει να ενδιαφερθεί και να μιλήσει περισσότερο για:

40,69% την αντιμετώπιση των προκλήσεων, νέων ανισοτήτων (υγεία,παιδεία,διαδίκτυο κλπ), αδικιών, μεταβολών, αξιοποίηση νέων ευκαιριών

40,00% το δημογραφικό, ασφαλιστικό, εργασιακά, παιδεία, υγεία, προστασία περιβάλλοντος, κοινωνική συνοχή

36,21% την ευρωπαϊκή ενοποίηση με κοινωνικό πρόσωπο

27,24% τον ψηφιακό μετασχηματισμό, και την πράσινη ανάπτυξη

26,90% την στροφή στην κοινωνία, κατανόηση των σύγχρονων προβλημάτων των νέων.

26,21% την επιβίωση της κοινωνίας και της οικονομίας μετά τις δυο κρίσεις και τις νέες προκλήσεις, με νέες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις

21,72% την υπεράσπιση της δημοκρατίας από τα λαϊκιστικά δεξιά κόμματα και την ακροδεξιά

18,28% την αντιμετώπιση της κλιματικής και υγειονομικής κρίσης

12,76% την αλλαγή του μοντέλου εκπαίδευσης

12,41% την ενίσχυση της πολιτικής έναντι των δυνάμεων της αγοράς

8,97% την αντιμετώπιση εξωτερικών κινδύνων

6,90% την ενίσχυση των επενδύσεων

4,14% αντιμετώπιση των μεγάλων ανατροπών (π.χ. ενεργειακό) με νέο επιχειρηματικό μοντέλο

2,76% την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας

2,41% Την αλλαγή του μοντέλου της μικροεπιχειρηματικότητας

Άλλο: 4,14%.

την ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τους πολίτες στους πολιτικούς και τα κόμματα και αποδόμηση της άποψης ότι πολιτικοί και τα κόμματα ενδιαφέρονται για την εξουσία κυρίως για κομματικό και προσωπικό όφελος.

την ισότιμη ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία,

την ανάγκη να εκσυγχρονιστεί ριζικά το κράτος, να αποκεντρωθεί, και να ενισχυθούν οι τοπικές κοινότητες

Στη χώρα μας, η ουσιαστική αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και η πρόοδος συνδέθηκαν πάντοτε με τη δημοκρατική παράταξη.

Είναι λοιπόν ανάγκη η δημοκρατική παράταξη να ξαναβρεί την ψυχή της, την ταυτότητά της και τον βηματισμό της, να ξαναγίνει μεγάλη, γιατί μόνο έτσι θα βρουν και τον δικό τους βηματισμό προς το μέλλον η χώρα μας και οι πολίτες.

Τα χαρακτηριστικά του νέου προέδρου

Ο υποψήφιος/οι για την θέση του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να είναι μια ηγετική προσωπικότητα, με ιδεολογικοπολιτική συνέπεια σε σοσιαλδημοκρατικές απόψεις, με πολιτική συγκρότηση και επίγνωση των νέων εθνικών, ευρωπαϊκών και παγκόσμιων δεδομένων. Να έχει πολιτικό ήθος , οργανωτική ικανότητα, να εμπνέει, να οραματίζεται ένα σύγχρονο μέλλον για την παράταξη και την χώρα, να συνομιλεί και να συνεργάζεται με τους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους θεσμούς και τους πολιτικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο, να συνεργάζεται στο εσωτερικό με όλους του ηγέτες, τις κοινωνικής και πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία των πολιτών, να είναι καινοτόμος με ανοιχτούς ορίζοντες, να κατανοεί τον σύγχρονο κόσμο και τις παγκόσμιες προκλήσεις, να λειτουργήσει ως αποφασιστικός καταλύτης όχι μόνο για τη δική μας παράταξη αλλά για ολόκληρο το κομματικό σύστημα.

Πηγή:iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE