Ανοιχτά καταστήματα σήμερα με εκπτώσεις | click away για ανεμβολίαστους

Share on:

Προαιρετικά ανοικτά θα είναι σήμερα Κυριακή (7/11) τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα – Σε ισχύ τα νέα μέτρα, με click away οι αγορές των μη εμβολιασμένων χωρίς τεστ.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα (1/11) ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες. Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. 

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο (6/11), έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, τα οποία αφορούν τους μη εμβολιασμένους και ισχύουν έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Υποχρεωτικά δύο τεστ (rapid ή pcr) εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε χώρους λατρείας,

Η πρόσβαση σε τράπεζες, Δημόσιες Υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού pcr ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους,

Δεν θα χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων(πχ. super market), φαρμακεία ή εκκλησίες,

Θα υπάρξουν περιορισμοί στα γήπεδα εάν δεν τηρηθεί το μέτρο της μάσκας. Οι ομάδες θα δέχονται ποινές.

Οι έλεγχοι εντείνονται και θα γίνουν αυστηρότεροι με επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών (εμβολιασμού και νόσησης) και εγγράφου ταυτοπροσωπίας ενώ οι ποινές αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται στα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Οι αγορές όσων δεν διαθέτουν τεστ θα γίνονται με την λογική click away, δηλαδή τηλεφωνικά ή διαδικτυακά οι παραγγελίες και θα το παίρνουν από το μαγαζί, χωρίς τα ραντεβού που ίσχυαν στο παρελθόν.

Πηγή :  newsbomb 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE