Μητροπολίτης Ξάνθης για τον κορωνοϊό | Ιερείς πήραν στο λαιμό τους ανθρώπους

Share on:

Θέση υπέρ των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού και του εμβολιασμού κατά της πανδημίας πήρε ο μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων.

Στο περιθώριο της υποδοχής των ιερών λειψάνων του αγίου Εφραίμ, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, ο μητροπολίτης αναφέρθηκε ανοικτά υπέρ των συστάσεων από τους ειδικούς. Μάλιστα, ο κ. Παντελεήμων πρόσφατα είχε νοσήσει με κορωνοϊό, ωστόσο, όντας εμβολιασμένος, αντιμετώπισε τη νόσο με ήπια συμπτώματα, ενώ μπήκε και σε καραντίνα, ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Η Βόρεια Ελλάδα, η Μακεδονία και η Θράκη, βρίσκεται στο “βαθύ κόκκινο” από την πανδημία. Οπότε, θεωρούμε την παρουσία του αγίου σαν μεγάλη ευλογία. Ο κορωνοϊός έστειλε εκατομμύρια ανθρώπους στον ουρανό, καθήλωσε στα νοσοκομεία εκατομμύρια ανθρώπους -μέχρι και σήμερα. Το πιο σημαντικό και το πιο επικίνδυνο είναι ότι ο ιός μας έχει διχάσει, σαν κοινωνίες, αλλά ακόμη και σαν οικογένειες. Απειλείται η ενότητα της οικογένειας, γιατί ανάμεσα στο ζευγάρι υπάρχει διαφορετική άποψη για τον κορωνοϊό.

»Βέβαια, εγώ δεν είμαι αρμόδιος, ούτε κανένας άλλος ρασοφόρος, να μιλήσουμε για ιατρικά θέματα. Μιλάμε για πνευματικά θέματα. Αν έρθει κάποιος και μου πει: “Σεβασμιότατε, να κάνω το εμβόλιο ή να μην το κάνω;”. Ξέρετε τι λέω; “Παιδάκι μου ρώτησε τον γιατρό σα. Εκείνος ξέρει το ιστορικό σας, εκείνος ξέρει τι έχεις και εκείνος θα σου συστήσει τι θα κάνεις”. Η Εκκλησία έχει παρεξηγηθεί αυτήν την περίοδο. Ότι δήθεν συμπορευόμαστε με την Πολιτεία. Η Εκκλησία ενδιαφέρεται για την πνευματική και σωματική υγεία του λαού».

Ο μητροπολίτης Ξάνθης συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι εγώ ο ρασοφόρος αρμόδιος να αποφανθώ για το εμβόλιο, αλλά η ιατρική επιστήμη. Και δυστυχώς κάποιοι από εμάς τους ρασοφόρους έχουμε γίνει λοιμωξιολόγοι ολκής και έχουμε πάρει ανθρώπους στον λαιμό μας. Κι έχουμε και εδώ στη δική μας περιοχή, ανθρώπους 45 χρόνων που έφυγαν, γιατί άκουσαν έναν ιερέα που τους είπαν να μην το κάνουν και αφήνουν πίσω τους μικρά παιδιά. Εγώ διερωτώμαι και λέω με αγάπη και με πόνο προς τους πατέρες αυτούς: δεν έχουμε ευθύνη; Η Εκκλησία συνιστά, δεν υποχρεώνει. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στον εαυτό του, την οικογένεια και την κοινωνία. 

»Εγώ λέω πατρικά, με πολλή αγάπη προς τους κληρικούς μας εκείνους, που έχουν τις δικές τους απόψεις, τις σεβόμαστε, αλλά κράτησέ τες πάτερ για τον εαυτό σου. Μην παίρνεις στον λαιμό σου άλλους ανθρώπους».

Πηγή :iefimerida.gr 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE