Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών και αλλαγές στα σούπερ μάρκετ | Νέα μέτρα στο τραπέζι

Share on:

Στο τραπέζι βρίσκεται η επιστράτευση γιατρών, ένα μέτρο που -αν ισχύσει τελικά- θα εφαρμοστεί από την επόμενη Δευτέρα και με την αρχή να γίνεται από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, περιοχές δηλαδή που η επιδημιολογική τους εικόνα παραμένει εδώ και καιρό άσχημη, με την πίεση στα νοσοκομεία να είναι ασφυκτική.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εντείνει και την εκστρατεία πειθούς για τον εμβολιασμό, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα μέτρων για περιορισμό των ατόμων σε δημόσιους χώρους που δημιουργείται συνωστισμός, όπως π.χ. στα σούπερ μάρκετ.

Πάντως, το κυβερνητικό επιτελείο αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, θεωρώντας ότι θα πρόκειται για πισωγύρισμα, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει πλέον το όπλο του εμβολίου.

Στη Θεσσαλονίκη, το ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε χθες την εφημερία με τρεις διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και γεμάτα κρεβάτια, με το προσωπικό να ανησυχεί για το πώς θα κυλήσει το βράδυ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία επισκέφθηκε το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου που τις τελευταίες ημέρες δέχεται τεράστια πίεση από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, επεσήμανε πως δεν αποκλείεται να προστεθούν και νέες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να καλυφθούν οι πολύ αυξημένες ανάγκες για περιστατικά ασθενών τόσο σε μη Covid όσο και σε Covid.

Τι εξετάζεται για τα σούπερ μάρκετ

Από την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν νέα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους οι οποίοι καλούνται να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, συζητείται το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τετραγωνικά μέτρα ανά πελάτη στα σούπερ μάρκετ, ώστε να μπαίνουν λιγότεροι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, τις προηγούμενες ημέρες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί η πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί είσοδος με rapid test για τους ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ λέγοντας ότι δεν μπορεί να απογορευτεί η πρόσβαση στους αρνητές σε βασικά τρόφιμα. «Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν το rapid test, δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε», είπε χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες στον Real ο κ. Παπαθανάσης.

Πηγή :iefimerida.gr 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE