Τσιτσιπάς | Βρέθηκα κοντά στην κατάθλιψη

Share on:

 Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χαρακτήρισε το τένις «εσωστρεφές» σπορ, μίλησε για τη φιλία του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αποκάλυψε ότι έφτασε κοντά στην κατάθλιψη.

Για τις δυσκολίες που πέρασε στην ψυχική του υγεία στην αρχή της πανδημίας: «Μου αρέσει αυτή η αβεβαιότητα που υπάρχει στην καριέρα μου. Θέλω να βλέπω που θα με οδηγήσουν οι προσπάθειές μου και εκείνη την περίοδο ήξερα πως για πολλούς μήνες δεν θα είχα αυτή τη δυνατότητα, δεν θα είχα την ευκαιρία να μεγαλώσω μέσα απ’ αυτές τις εμπειρίες και αυτό με έκανε ξαφνικά κλειστοφοβικό και ανασφαλή, τόσο που δεν είχα φανταστεί. Δεν έχω μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους γι’ αυτό, αλλά πιστεύω πως είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε αυτά τα πράγματα. Προφανώς κανείς άνθρωπος δεν είναι τέλειος και είναι εντάξει κάποιες φορές να το παραδεχόμαστε».

Για την εσωστρεφή φύση του αθλήματος: «Το τένις είναι εσωστρεφές άθλημα και μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι αυτό από πολύ μικρή ηλικία. Είναι κάτι που πρέπει να κάνεις καλά και αυτό είναι που ξεχωρίζει τους καλύτερους παίκτες από τον μέσο παίκτη. Πρέπει να μιλάς στον εαυτό σου, να τον εμψυχώνεις, να του δίνεις κίνητρο, όλοι αυτοί οι παράγοντες που σε φέρνουν στο καλύτερό σου επίπεδο, αυτό είναι κάτι που το κάνουν οι καλύτεροι παίκτες. Όταν είμαι έξω στο γήπεδο είμαι μόνος μου, αλλά βλέπω επίσης το τένις και σαν ομαδικό άθλημα. Έχω μια ομάδα στο πλευρό μου, τον προπονητή μου, τον φυσιοθεραπευτή μου, τον γυμναστή μου, οπότε αυτό το κάνει λιγότερο μοναχικό. Είναι επίσης σημαντικό να έχεις δίπλα σου ανθρώπους στους οποίους μπορείς να μιλήσεις, που θα είναι εκεί για να σε ακούσουν. Όταν όμως βρίσκεσαι στο court, το μόνο που μπορεί να κάνει η ομάδα σου είναι να σε εμψυχώσει, είσαι μόνος σου, εσύ παίρνεις όλες τις αποφάσεις και αυτό φέρνει πολλή αμφιβολία».

Για τη φιλία του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι ένας από τους ανθρώπους που εμπνέουν τον περισσότερο κόσμο στον κύκλο μου. Έχω πάντα ωραίες συζητήσεις μαζί του, πάντα δίνει πολύ καλές συμβουλές, είναι πολύ καλόκαρδος. Τα πηγαίνουμε πολύ καλά, φέρνουμε ο καθένας κάτι διαφορετικό στον άλλον, με τις εμπειρίες μας. Το να μοιράζομαι μαζί του πράγματα είναι πολύ σημαντικό για μένα. Λατρεύει το τένις, λατρεύω το μπάσκετ, παρακολουθούμε ο ένας τους αγώνες του άλλου. Δεν έχω τη δυνατότητα να τον βλέπω συχνά γιατί ζει στις ΗΠΑ, εγώ ζω στη νότια Γαλλία, οπότε κατά καιρούς συναντιόμαστε στην Ελλάδα. Αυτά που έχει πετύχει με εμπνέουν και είμαι χαρούμενος που έχουμε έναν αθλητή από την Ελλάδα που φτάνει σ’ αυτό το επίπεδο και μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο με την προσωπικότητά του και τις ικανότητές του».

Για το πως θέλουν να τον θυμάται ο κόσμος: «Θέλω ο κόσμος να με θυμάται σαν κάποιον που έχει δώσει έμπνευση, κάποιον που είχε θετικό αντίκτυπο στο άθλημα του τένις, γιατί έχω θυσιάσει όλη τη ζωή μου για να είμαι μέρος αυτού του αθλήματος. Στο τέλος της ημέρας το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι να ξέρω πως έχω κάνει καλύτερες τις ζωές των ανθρώπων μέσα από το παιχνίδι μου και να έχω θετικό αντίκτυπο. Δεν θέλω κάτι περισσότερο. Το να σηκώνω τρόπαια είναι σημαντικό για μένα, αλλά το πιο σημαντικό είναι η υγεία μου, σωματική και ψυχική, να μπορώ μετά την καριέρα μου να κάνω πράγματα που θέλω να ακολουθήσω στη ζωή μου. Φυσικά το τένις πάντα θα συνεχίσει να είναι το μεγαλύτερό μου πάθος».

Πηγή:filathlos.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE