Το «τέρας» της γραφειοκρατίας «καταπίνει» τις επιχειρήσεις

Share on:

Μεγάλες είναι οι επιτυχίες της ΑΑΔΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς αλλά και της εξάρθρωσης συστημάτων καρουζέλ στο Φ. Π. Α. από εξαφανισμένους εμπόρους.

Μπράβο τους για αυτό το κατόρθωμα. 

Ποια όμως είναι η αιτία του προβλήματος; Για ποιο λόγο ένας έμπορος να φτάνει σε αυτό το σημείο; Ποιος τον οδηγεί εκεί; 

Η απάντηση είναι απλή. Το ίδιο το κράτος σε σπρώχνει στην απόγνωση. Δεν σου παρέχει καμία λύση. 

Αρχικά οι τράπεζες έχουν χάσει την ιδιότητά τους ως πιστωτικά ιδρύματα, έχουν μετατραπεί σε μεταπωλητές διαφόρων υπηρεσιών. Δεν δίνουν λεφτά στις επιχειρήσεις, ούτε δάνεια. Ούτε λεφτά δεν δέχονται να τους καταθέσεις, εάν δεν περάσεις απο ανάκριση και γραφειοκρατία. Στην Ελλάδα διανύουμε το 14ο έτος οικονομικής κρίσης, θα έπρεπε τουλάχιστον το Δημόσιο σε σχέση με τις επιχειρήσεις να είναι ποιο ευέλικτο και ποιο φιλικό για να μπορέσει ο επιχειρηματίας να αναπτυχθεί, να διατηρήσει θέσεις εργασίας και να παράξει πλούτο.

Παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα εσωστρέφειας. Έχουμε εγκλωβιστεί στην μικρή αγορά της χώρας μας και ανακυκλώνουμε τα λίγα λεφτά που υπάρχουν και μαζί με αυτά και όλες τις παθογένειες. 

Το μόνο ένστικτο που λειτουργεί είναι της επιβίωσης και όχι της δημιουργίας και της ανάπτυξης.

Θα έπρεπε πριν οδηγηθούμε σε χειρότερες καταστάσεις πραγματικής βίας ακόμη και για τον άρτο τον επιούσιο να μελετήσουμε καλά και να αποδεχτούμε τα πραγματικά μας προβλήματα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να συμφωνήσουμε τους άξονες για το πως θα βγει η Χώρα από  το αδιέξοδο στην εξωστρέφεια. Για το πως η Ελλάδα θα εκμεταλλευτεί τον πλούτο της και να βγει πρωτοπόρα στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που ήρθε και στην κρίση τροφίμων που είναι καθοδόν.

Α.Δ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE