Ασημένια η Εθνική πόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων

Share on:

 Mεγάλη παρακαταθήκη για το αύριο του αθλήματος στη χώρα μας

(Φωτ.: Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας)

(Φωτ.: Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας)

Το τέταρτο μετάλλιο –και δεύτερο ασημένιο– για το 2021 έφεραν στο ελληνικό πόλο οι αθλήτριες της Αλεξίας Καμμένου. Η Εθνική των νεανίδων ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σίμπενικ που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Φέτος οι παίδες κατέκτησαν το χάλκινο στην Πορτογαλία, ενώ η Εθνική ανδρών πήρε το ασημένιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και το χάλκινο στο World League της Τιφλίδας.

Οι νεανίδες γνώρισαν την ήττα από τη Ρωσία στον τελικό με 12-8. Αν και προηγήθηκαν με 1-0 στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ο αγώνας ήταν αμφίρροπος μέχρι το ημίχρονο όπου οι αντίπαλες είχαν πάρει ισχνό προβάδισμα με 3-2.

Στο δεύτερο μισό του τελικού, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει απέναντι στην πολύ ποιοτική ρωσική ομάδα.

ethniki polo neanides metallio 2
(Φωτ.: Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας)

«Κάναμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο, αλλά βρεθήκαμε απέναντι σε μια εξαιρετικά ποιοτική αντίπαλο. Μείναμε στο παιχνίδι για ένα ημίχρονο, όμως η προσήλωσή μας την άμυνα στην αρχή του αγώνα  δεν μας επέτρεψε να αξιοποιήσουμε τα πολύ ποιοτικά μας επιθετικά προσόντα. Παρά την ήττα, το αργυρό μετάλλιο αποτελεί μια μεγάλη παρακαταθήκη για το αύριο του αθλήματος στη χώρα μας» τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια.

  • Τα οκτάλεπτα: 3-1 , 0-1 , 5-1 , 4-5
  • Ρωσία: Κουτίσεβα, Σαβτσένκο 4, Σάβισκο 2, Μάτσκεβιτς, Καζάνινα, Γκούσκοβα 2, Αρμπούζοβα, Σαραφουντίνοβα 1, Τρετιάκοβα, Κόπσεβα, Σιρομολότοβα, Μπουνάκοβα 3, Καρνάουκ.
  • Ελλάδα: Καραγιάννη, Σάντα, Κυριακάκη, Σάντα, Σιούτη 1, Τσιμάρα, Χαλδαίου 1, Τορνάρου 4, Κάσσαρη, Ανδρεάδη, Τριχά 2, Λασκαρίδου, Κουρέτα, Μήτσου.

Πηγή: ttps://www.pontosnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE