Προβάδισμα Λοβέρδου σε νέα δημοσκόπηση

Share on:

Προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου για τον μάχη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, ένα μήνα πριν τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, (για tomanifesto.gr) φαβορί για τη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Γιώργο Παπανδρέου να ακολουθεί από απόσταση. Σε οποιοδήποτε συνδυασμό υποψηφίων στο δεύτερο γύρο, ο Ανδρέας Λοβέρδος δείχνει να έχει ισχυρό προβάδισμα για την τελική επικράτηση. Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι (Καστανίδης, Χρηστίδης, Γερουλάνος) ακολουθούν από απόσταση.

Η έρευνα μέτρησε τις προτιμήσεις σε δύο πεδία: το πρώτο αφορά στο σύνολο των ερωτηθέντων, που ανεξαρτήτως τι κόμμα ψηφίζουν, δηλώνουν ότι θα πάνε στις κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Και το δεύτερο, αφορά αποκλειστικά στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ το 2019, που λένε ότι θα πάνε στις εσωκομματικές εκλογές.

Στον πρώτο γύρο, στο σύνολο των ερωτηθέντων, που θέλουν να ψηφίσουν, ο κ. Λοβέρδος έχει 31.7% ο κ. Ανδρουλάκης 20.9%, ο κ. Παπανδρέου 18.8%.

Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 6.4%, ο Παύλος Γερουλάνος με 5.3% και ο Παύλος Χρηστίδης με 3.4%.

Στο χώρο του ΚΙΝΑΛ οι συσχετισμοί είναι, Ανδρέας Λοβέρδος 31.6%, Νίκος Ανδρουλάκης 28.6%, Γιώργος Παπανδρέου 21.6%, Χάρης Καστανίδης 7%, Παύλος Χρηστίδης 3.5% και Παύλος Γερουλάνος 2.8%.

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερος γύρος, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικρατεί σε όλα τα σενάρια και ο Νίκος Ανδρουλάκης, μόνο εάν βρεθεί απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικρατεί του Νίκου Ανδρουλάκη με 47.8% – 37.1% και του Γιώργου Παπανδρέου με 55.9% – 29.3% στο σύνολο. Στον χώρο του ΚΙΝΑΛ τα ποσοστά στις ίδιες «μονομαχίες» διαμορφώνονται σε 46.6%-39.7% (Λοβέρδος επικρατεί Ανδρουλάκη) και 57.6% – 32.2% (Λοβέρδος υπερισχύει του Γιώργου Παπανδρέου) αντίστοιχα.

Σε πιθανό δίδυμο Νίκου Ανδρουλάκη – Γιώργου Παπανδρέου ο πρώτος δείχνει να επικρατεί με 58.8% – 30.2% στο σύνολο και 63.8% – 29.% στο ΚΙΝΑΛ.

Η έρευνα καταγράφει και σημαντική διάθεση για συμμετοχή στις κάλπες, καθώς στο σύνολο των ερωτηθέντων το ποσοστό φτάνει στο 23.9%. Αυτό το ποσοστό αφορά στο 73.4% στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, ενώ έτσι σκέφτεται το 14.4% της Ν.Δ και το 16.1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ευρήματα που οδηγούν σε μαζική συμμετοχή.

Τέλος εκφράζεται υψηλή προσδοκία για την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Το 51.8% εκτιμά ότι αυτές οι εκλογές μπορεί να σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή για το ΚΙΝΑΛ. Το ποσοστό αυτό φτάνει το 84.8% στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, το 57.3% στην Ν.Δ και το 50.7% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή :protothema 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE