Ομιλία Μητσοτάκη σήμερα στον ΟΗΕ | Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και Κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο

Share on:

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός είχε, μεταξύ πολλών άλλων, συνάντηση με τον Γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στον οποίο έθεσε με έμφαση τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο, ενώ και το πρόγραμμα της Παρασκευής είναι αρκετά βαρύ.

Ειδικότερα πρόκειται να έχει διαδοχικά ρεντεβού με το επιτελείο της Wall Street Journal, τον οικονομολόγο και ακαδημαϊκό Τζέφρι Σακς, τον μεγαλοεπενδυτή Χένρι Κράβις του fund KKR, τον επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, καθώς και τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Αλ Μένφι.

Στις 16:15 τοπική ώρα (23:15 ώρα Ελλάδος) ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Κατά πληροφορίες θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες που θα αφορούν τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, την κλιματική αλλαγή καθώς την αναγκαιότητα να αποκτήσει η Ευρώπη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπη.

Μιλώντας στην εκδήλωση της ομογενειακής οργάνωσης «Hellenic Initiative», στην οποία παρέστησαν σημαίνοντα πρόσωπα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε έναν μίνι απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας, που, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, όπως είπε, χρειάστηκε να εστιάσει τις προσπάθειες του στη διαχείριση κρίσεων. Τόνισε με έμφαση ότι αναμένει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη για φέτος από εκείνη που είχε προϋπολογιστεί, υπογραμμίζοντας παράλληλα και το χωρίς προηγούμενο ενδιαφέρον για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι μιλούσε σε ένα σχετικά συντηρητικό ακροατήριο, ο πρωθυπουργός επεσήμανε με έμφαση ότι «Όραμά μου είναι να χτίσω μια πιο δίκαιη κοινωνία με χαμηλότερη φτώχεια».

Πηγή :protothema. gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE