Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Share on:

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία και μάλιστα στο ανώτερο δυνατό επίπεδο έστειλε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος βρέθηκε στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, στη Νέα Υόρκη, με κομβική την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτιέρες, τα οποία πραγματοποιήθηκαν παρόντος του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε την επιμονή του στην ανάδειξη της βαρύνουσας σημασίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στην υποστήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία.

Όπως επισήμαναν κύκλοι με βαθιά γνώση της παγκόσμιας πραγματικότητας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι το πρόσωπο που με μεθοδικότητα και στρατηγική διεθνοποίησε το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ηγουμένου της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος, αλλά και το πρόσωπο που ανέδειξε παγκοσμίως τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας, στην Κωνσταντινούπολη, και της Μονής της Χώρας σε ισλαμικά τεμένη. Όπως σημείωναν, «έναντι των κραυγών στέκονται πάντα οι πράξεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE