Διαφωνία υποψηφίων αρχηγών για το ντιμπέιτ | Εντστάσεις Παπανδρέου

Share on:

 

Σε θολά νερά είναι ακόμη το ΚΙΝΑΛ σε σχέση με τη διεξαγωγή ή όχι των debates μεταξύ των υποψηφίων. Η διαδικασία βρίσκεται στον αέρα, αφού οι απόψεις δεν συμπίπτουν για το περιεχόμενο και το ύφος τους.

Το βέβαιο είναι ότι εάν δεν παραβρεθεί ο Γ. Παπανδρέου, δεν πρόκειται να γίνει debate στην ΕΡΤ, η οποία στην επιστολή της προς τους υποψηφίους ξεκαθαρίζει: Ή όλοι ή κανείς. «Δεν μπορεί να γίνει με πέντε υποψήφιους», σημείωνε, επίσης, μιλώντας στο iefimerida.gr κορυφαίος παράγοντας της Χ. Τρικούπη. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι υπόλοιποι υποψήφιοι αναμένεται να εκδώσουν ανακοινώσεις επιρρίπτοντας την ευθύνη στον πρώην πρωθυπουργό. Αυτό σημαίνει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα δούμε debates πέντε υποψηφίων σε ιδιωτικά κανάλια (Action 24 και Mega έχουν κάνει σχετικές κρούσεις ως τώρα).

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει στην πρότασή του για τρία θεματικά debates, με στόχο «έναν σοβαρό διάλογο» και όχι ένα «debate-rality show» όπως είπε. «Η πρόταση αυτή είναι για τρεις ουσιαστικές συζητήσεις για τα μεγάλα θέματα που αφορούν τον ελληνικό λαό και στα οποία μπορούμε να δώσουμε λύσεις και να εμπνεύσουμε, για την ανάπτυξη αυτής της μεγάλης δυναμικής παράταξης. Αυτή η πρόταση παραμένει στο τραπέζι. Θέλω να τονίσω ότι η πρόταση αυτή έχει ως στόχο έναν σοβαρό διάλογο, ώστε να αποφύγουμε ένα debate-ριάλιτι σόου», δήλωσε από την Κρήτη ο Γιώργος Παπανδρέου. Άφησε, δε, υπονοούμενα για «έξωθεν παρεμβάσεις που αφορούν στην αυτόνομη πορεία του κινήματός μας», σημειώνοντας ότι «έχουμε όλοι ευθύνη και όλοι κρινόμαστε».

Τις σχετικές απόψεις μετέφερε και δι’ επιστολής του προς την ΕΔΕΚΑΠ, προς την οποία πετά το μπαλάκι για τις αποφάσεις.

Από την άλλη, οι πέντε συνυποψήφιοί του συμφωνούν για 2+1 τηλεμαχίες και καταλογίζουν στον πρώην πρωθυπουργό ότι αποφεύγει την αναμέτρηση.

Ταυτόχρονα απέρριψαν την πρόταση Παπανδρέου για debate μέσω Ζoom, θεωρώντας ότι μια τέτοια επιλογή θα παρέπεμπε περισσότερο σε τηλεδιάσκεψη παρά σε τηλεμαχία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ και σχολιάζοντας την πρόταση Παπανδρέου τα ντιμπέιτ να διεξαχθούν με τη χρήση διαδικτύου και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ξεκαθάρισε ότι «αυτό το μοντέλο δεν είναι ντιμπέιτ, είναι παράλληλοι μονόλογοι. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να κάνουμε από τα σπίτια μας παράλληλους μονολόγους. Διά ζώσης μπορούμε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο, για να δεσμευτούμε απέναντι στον λαό της δημοκρατικής παράταξης ως προς το τι κόμμα θέλουμε και ποιο είναι το όραμά μας για την πατρίδα». 

Πηγή :iefimerida.gr 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE