Σφοδρή επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη στον Τσίπρα | “Ο μεγαλύτερος φορομπήχτης Πρωθυπουργός της Ελλάδας”

Share on:

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ανεβάζοντας στο κόκκινο το θερμόμετρο στη Βουλή. Απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε τους φόρους που επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του (δίνοντας και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως τον καφέ, αλλά και τα… σουβλάκια), χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «μεγαλύτερο φορομπήχτη στην ελληνική ιστορία»!

«Γδάρατε τους Έλληνες», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έσπευσε να μειώσει την φορολογία. «Ο κ. Τσίπρας τόλμησε και είπε το αμίμητο. Προτείνω λέει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να μειώσει τους φόρους! Ποιος; Ο μεγαλύτερος φορομπήχτης πρωθυπουργός από το 1830 και την συνθήκη του Λονδίνου, ποιος αυτός που φορολογούσε ότι πετούσε, ότι κολυμπούσε και ότι ανέπνεε. Γδάρατε κάθε Έλληνα πολίτη και μας κάνετε υπόδειξη να μειώσετε τους φόρους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθύνεται για την αύξηση των τιμών, επειδή η αντιπολίτευση επιμένει ότι δεν θα είναι παροδικές, αλλά μόνιμες. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι μολονότι η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι καλεί τις εταιρείες να προβούν σε αυξήσεις, ο ίδιος λέει στις εταιρείες να μην βιαστούν διότι το φαινόμενο δεν θα έχει διάρκεια. «Προσπαθώ να αποτρέψω τις εταιρείες να πάνε να κάνουν αυξήσεις γιατί όλη την ημέρα εσείς μιλάτε για αυξήσεις. Την επόμενη μέρα που το είπα η «Αυγή» μου είχε ολοσέλιδο «δε ντρέπεται ο Γεωργιάδης να λέει για παροδικές αυξήσεις, γιατί θα είναι μόνιμες», σαν να λέει Αυγή αυξήστε όλοι τώρα τις τιμές. Εσείς προτρέπετε σε αυξήσεις λέγοντας όλη την ημέρα κάτι που δεν είναι αλήθεια», επισήμανε.

Τέλος, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αποτροπή των ανατιμήσεων στην αγορά. Υπενθύμισε ότι ισχύει η παλαιότερη τροπολογία που απαγορεύει σε επιχειρήσεις να πάρουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους απ’ όσο πούλαγαν το Φεβρουάριο του 2020 δηλαδή πριν την πανδημία ενώ συμπλήρωσε ότι θα παραταθεί εάν χρειαστεί. Επίσης, υπογράμμισε ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έλεγχοι από το Υπουργείο και μέχρι στιγμή δεν υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, εξού κιόλας τα πρόστιμα είναι μηδενικά.

Πηγή:ethnos.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE