Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας και στην Θεσσαλονίκη από διανομείς (βίντεο)

Share on:

Μοτοπορεία έκαναν σήμερα σε Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας, διανομείς, μετά την πρόθεση της efood να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς εργαζομένων της.

Εντωμεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η προειδοποιητική στάση εργασίας των διανομέων από τις 12 έως τις 4 απόγευμα.

Τη μοτοπορεία προκήρυξε η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) με αφορμή το θέμα που προέκυψε από την κίνηση της εταιρείας efood την περασμένη εβδομάδα, ενώ την κινητοποίηση στηρίζει και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΕΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό) σε ανακοίνωσή της, «οι τελευταίες εξελίξεις ειδικότερα στον κλάδο των διανομέων επιτάσσουν την ανάγκη της κινητοποίησης, για να στείλουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία πως δεν είμαστε αριθμοί, αλλά άνθρωποι».

Οι διανομείς στον κλάδο της σίτισης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο εργασίας, για να καταλήξουν στα γραφεία της Efood στο Νέο Ηράκλειο.

Επίσης, μηχανοκίνητη πορεία από εργαζόμενους της efood έγινε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των αιτημάτων τους ζητούν, σύμφωνα με το thestival, την ανανέωση των συμβάσεων σε 115 εργαζόμενους, καθώς και συμβάσεις αορίστου χρόνου σε όλους. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγαλμα Βενιζέλου, όπου και ξεκίνησε η μοτοπορεία.

Πηγή:iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE