Μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών (βιντεο)

Share on:

Τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι αρμόδιοι υπουργοί.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας  ανακοίνωσε μέτρα επιπλέον έκπτωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και πρόσθετη ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης.

Αναλυτικά το κράτος:  

1.    Ενισχύει την έκπτωση ρεύματος με διπλασιασμό αυτής μέχρι τέλος του έτους και ειδική πρόνοια για νοικοκυριά με κοινωνικό τιμολόγιο. Το κόστος της έκπτωσης ανέρχεται στα 326 εκατ. ευρώ

2.    Ενισχύει το επίδομα θέρμανσης (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) με διεύρυνση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ένταξης. Στο πλαίσιο αυτό, το ύψος του επιδόματος αυξάνεται κατά 36% για νοικοκυριά χωρίς τέκνα, κατά 49% για νοικοκυριά με 1 τέκνο, κατά 59% για νοικοκυριά με 2 τέκνα και κατά 68% για οικογένειες με 3 τέκνα. Το επίδομα για κάθε παιδί προσαυξάνεται κατά 20% αντί 10% που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, το ελάχιστο επίδομα θέρμανσης αυξάνεται στα 100 ευρώ από τα 80 ευρώ. Ο αριθμός των νοικοκυριών που θα λάβουν την ενίσχυση αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ. Το κόστος του μέτρου αγγίζει τα 168 εκατ. ευρώ.

Πηγή:skai.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE