Η πρώτη εμφάνιση Ερντογάν μετά τις φήμες ότι πέθανε

Share on:


 

Διπλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από τις φήμες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υπέστη εγκεφαλικό και πέθανε.

Ο τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε αρχικά με πρεσβευτές, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την επέτειο 19 χρόνων από τη νίκη στις εκλογές του 2002.

Στην πρώτη του δήλωση, εμφανίστηκε να μιλά σε δημοσιογράφους εμφανώς καταβεβλημένος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και τους φυσικούς πόρους της Τουρκίας, επιχειρώντας μάλιστα να στείλει το μήνυμα ότι χαίρει άκρας υγείας.

«Από την ημέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας κάναμε μεγάλη προσπάθεια στην ανάπτυξη των υποδομών της και συνεχίζουμε δίχως να υποχωρούμε από τον στόχο αυτό. Παράλληλα με την προσπάθεια, στο εσωτερικό κάνουμε την ίδια προσπάθεια και στο εξωτερικό για τις θέσεις της χώρας μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Ερντογάν είχε γίνει την Κυριακή, στις εργασίες της συνόδου κορυφής της G20 στην Ρώμη. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ακύρωσε τη συμμετοχή του στη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) στη Γλασκώβη, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

«Έχει προκύψει η ανάγκη να εντοπιστούν οι χρήστες που έκαναν τις εν λόγω αναρτήσεις και να πραγματοποιηθούν έρευνες εναντίον των δραστών» ανέφεραν οι δικηγόροι του Ερντογάν στην προσφυγή τους στην εισαγγελία της Άγκυρας σχετικά με τις ανυπόστατες φήμες.

Ο Yiğit Bulut, επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν, δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο με την άφιξη του Ερντογάν στην Άγκυρα, το οποίο συνοδευόταν από το εξής μήνυμα: «Κάντε εικασίες όσο θέλετε. Η τουρκική δικαιοσύνη θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για όσους το πράττουν».

Πηγή:tanea.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE