Η τουρκική ακτοφυλακή κατευθύνει λέμβο με μετανάστες σε Ελληνικά χωρικά ύδατα (βίντεο)

Share on:

Βίντεο στο οποίο καταγράφεται η προσπάθεια σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής να κατευθύνουν μία λέμβο με μετανάστες προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα, ανατολικά της Λέσβου, σήμερα το πρωί, έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, τα τουρκικά σκάφη έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ παράλληλα μία τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και από τα περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, με τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα. Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυνελέγησαν τελικά από τις τουρκικές ακταιωρούς”.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, επισημαίνει ότι “για μια ακόμα φορά, η Τουρκία συμπεριφέρθηκε ως κράτος – πειρατής στο Αιγαίο” και τονίζει πως “η έγκαιρη και ψύχραιμη αντίδραση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, απέτρεψε την παραβίαση των συνόρων μας και σταμάτησε την εξέλιξη του επεισοδίου”.

Πηγή:enikos.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE