Γεννηματά | Ναι στην Συμφωνία με την Γαλλία γιατί θέτει βάσεις ασφάλειας για την Ελλάδα

Share on:

Πάντα στηρίζαμε και στηρίζουμε την ισχύ και την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας στην ευρύτερη περιοχή και για αυτό «ψηφίζουμε τη Συμφωνία γιατί θέτει τις βάσεις για την άμυνα και την ασφάλεια, όπως ψηφίζουμε και την ενίσχυση του Στόλου. Μας ενδιαφέρει να έχουμε στενές σχέσεις με τι Γαλλία, ειδικά τώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της Συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

«Η υπεύθυνη στάση μας στη συμφωνία με τη Γαλλία συνδέεται με το ν’ αναλάβει η κυβέρνηση πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της ώστε να ανακοπεί η τουρκική επιθετικότητα, να οριοθετηθούν οι θαλάσσιες ζώνες και να εμπεδωθεί η ασφάλεια».

Η κ. Γεννηματά κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να συνεργαστεί με τα κόμματα προκειμένου να χαραχθεί μια νέα εθνική στρατηγική που να αντιμετωπίζει την αναθεωρητική στάση των γειτόνων. « Να μη δικαιωθούν όσοι λένε ότι η συμφωνία με τη Γαλλία θυμίζει συμφωνίες άλλων χωρών του 19ου αιώνα που έμειναν στα χαρτιά τις κρίσιμες ώρες», σημείωσε και εξήγησε πως η συμφωνία όντως δεν καλύπτει το σύνολο των ενδεχόμενων απειλών, καθώς δεν ρυθμίζει την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στην υπόθεση Μπογδάνου, συνδέοντας τη στάση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή, λέγοντας: «η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι με επεισόδια μέσα στα σχολεία. Και οι αντιλήψεις παραμένουν ζωντανές στο κόμμα σας. διαγράψατε τον Μπογδάνο αλλά αυτό δεν αρκεί, στελέχη σας λέγανε ότι θα επιστρέψει! Οι δηλώσεις Μπογδάνου σας εκφράζουν;»

Πηγή: protothema.gr – iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE