Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αθήνας | Πρεμιέρα Δακτυλίου

Share on:

Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στον Κηφισό, κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας και έμφραγμα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, όπως στην Κηφισίας, έφερε η πρώτη μέρα της εφαρμογής του Δακτυλίου .

Μετ΄ εμποδίων γίνεται η κίνηση των οχημέτων κυρίως στον Κηφισό, και στα δύο ρεύματα, ενώ κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται και στο κέντρο, με τα κυριότερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, Καλλιρρόης, Αδρηττού, Αλεξάνδρας και Φιλολάου.

Στην κάθοδο του Κηφισού οι καθυστερήσεις ξεκινούν από την Κηφισιά μέχρι το Περιστέρι και στην άνοδο από Ρέντη μέχρι Αχαρνών. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αττικής Οδού:

Καθυστερήσεις υπάρχουν στην Περιφερειακή Υμηττού 25΄-30΄από κόμβο Αγ. Παρασκευής εως Μεταμόρφωση

Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα 20΄-25΄ από κόμβο Πεντέλης έως κόμβο Μεταμόρφωσης

Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο 20΄-25΄ από κόμβο Φυλής εως κόμβο Κηφισίας.

Αναφορικά με τον Δακτύλιο, που επέστρεψε σήμερα μετά από δύο χρόνια, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται καθημερινά για όλα τα ΙΧ με το σύστημα μονά ζυγά, Δευτέρα ως Πέμπτη από τις 7 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και τις Παρασκευές ως τις 3 το μεσημέρι.

Επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα όρια του δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Σημειώνεται ότι στις οριακές λεωφόρους και οδούς του δακτυλίου τα μέτρα περιορισμού δεν ισχύουν.

Αντίθετα, στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).

Πηγή :thetoc. gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE