Αντίστροφη μέτρηση για την επίταξη ιδιωτών γιατρών

Share on:

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών, βάσει όσων είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα φύλλα πορείας θα αφορούν μετακινήσεις προς τη Βόρεια Ελλάδα, έπειτα στη Θεσσαλία και όπου αλλού υπάρχουν επιβαρυμένες περιοχές και τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό πίεση.

Την πιθανότητα υλοποίησης του μέτρου είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ δηλώνοντας πως «εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό» και προσθέτοντας ότι «ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση από εμένα να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης των υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών είχε αφήσει και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι εάν εντός της εβδομάδας δεν έχουν αποδεχθεί οικειοθελώς την πρόσκληση και δεν καλυφθούν οι θέσεις, θα υπάρξει επίταξη υπηρεσιών για περιοχές οι οποίες πιέζονται.

Όπως είπε, επειδή συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών λείπουν από ΕΣΥ, έχει αποσταλεί πρόσκληση για να μπουν στο σύστημα. Επεσήμανε, δε, ότι θα γίνει συζήτηση με τους ιατρικούς συλλόγους.

Σημείωσε έτσι ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα υπάρξει επίταξη υπηρεσιών, εκφράζοντας πάντως την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.

Πηγή :kathimerini 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE