Τι κρύβουν οι απειλές Ερντογάν | Τι συμβαίνει στην Τουρκία

Share on:

Οι απειλές αυτές φαίνονται να προέρχονται από τη βαθιά κρίση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, καθώς η τουρκική λίρα καταγράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Παράλληλα, η αναβάθμιση της Ελλάδας στον αμυντικό τομέα αλλά και η νέα συνεργασία με τη Λιβύη φαίνεται πως προκαλούν εκνευρισμό στον Ερντογαν.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα εκφράζει την ικανοποίηση της για τη διάσκεψη της Λιβύης και δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της χώρας, αφήνοντας να εννοηθεί πως το προηγούμενο τουρκολιβανικό σύμφωνο οδηγείται προς ακύρωση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, εκτιμά πως υπάρχει κι άλλη μία συγκυρία που δυσκολεύει να γίνουν πράξη οι απειλές του τούρκου προέδρου την συγκεκριμένη περίοδο, και αφορά την κρίση που έχει ξεσπάσει στα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας. Υπενθύμισε ότι το προσφυγικό είναι άλλο ένα εργαλείο στα χέρια του Ερντογάν, όμως αυτή η στιγμή δεν είναι δόκιμη.

Συνέχισε λέγοντας: «Έχουν ενοχληθεί πολύ οι Τούρκοι με την αμυντική συμφωνία που έχει κάνει η Ελλάδα με τις ΗΠΑ, διότι αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι κάτι μικρό που έκανε η Ελλάδα. Το αντιλαμβάνονται ως μία ισχυρή αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδος στην περιοχή. Δείτε τι είπε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών: “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Τουρκία πρέπει να έχει στρατιωτική παρουσία σε Λιβύη, Συρία και Ιράκ”. Με την Αίγυπτο δεν μπορεί να βρει ρυθμό, ούτε με τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Με τους Ρώσους υπάρχει σχέση ισορροπίας τρόμου. Τι φοβόμαστε; Όταν ένα λιοντάρι είναι εγκλωβισμένο στο κλουβί, μπορεί να αντιδράσει απρόβλεπτα και άσχημα»

Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, αν ο Ερντογάν αποφασίσει να δείξει την απρόβλεπτη συμπεριφορά του, η πιο «εύκολη» περιοχή για να υλοποιήσει τις απειλές του είναι η Κύπρος. 

Πηγή : newsbomb 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE