Στην επιστροφή ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει ο Παπανδρέου

Share on:

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής μετά την παύση της προεκλογικής τους εκστρατείας λόγω του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, ξεκινούν από αύριο εκ νέου τον προεκλογικό αγώνα που θα έχει κατάληξη τις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.

Ένα από τα θέματα που θα τεθούν στην προεκλογική εκστρατεία δεν είναι μόνο αυτό της προοδευτικής διακυβέρνησης, αλλά και το ποιος υποψήφιος μπορεί να φέρει πίσω ψηφοφόρους που μετά το 2015 έφυγαν ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το ερώτημα ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης της εταιρείας interview. Σύμφωνα με αυτά πρώτος τόσο από το σύνολο των ψηφοφόρων όσο και από τους ψηφοφόρους που ψήφισαν το Κίνημα Αλλαγής το 2019, επιλέγεται ο Γιώργος Παπανδρέου ως ο καταλληλότερος για να φέρει ψήφους στο κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό που φτάνει το 41,5%. Στη δεύτερη θέση, σε αρκετά μεγάλη απόσταση βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 27,4 %, ενώ τον Ανδρέα Λοβέρδο ως κατάλληλο για να φέρει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει μόνο το 11,8%. Παρόμοια αποτελέσματα δείχνουν κι άλλες μετρήσεις που είναι εις γνώση του επιτελείου του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να οργανώσει την στρατηγική του γύρω και από αυτή τη λογική, δηλαδή ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός και ο πιο κατάλληλος να πάρει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και να τους επαναπατρίσει στο Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ. 

Γι’ αυτό και ο κύριος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος το επόμενο διάστημα να ξεκαθαρίσει το σκηνικό γύρω από την περίφημη προοδευτική διακυβέρνηση και αν αυτή αφορά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να κλείσει τη συζήτηση ότι θέλει προσέγγιση η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη, με τον οποίο βρέθηκε σε κοινό χώρο το βράδυ της 27 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο πρώην πρωθυπουργός αρνήθηκε ότι σε αυτό που ονομάζει προοδευτική διακυβέρνηση συγκαταλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως τόνισε δεν θεωρεί πως η νυν αξιωματική αντιπολίτευση έκανε οτιδήποτε που να μπορεί να θεωρηθεί προοδευτικό.

Προς την ίδια κατεύθυνση οι στενοί συνεργάτες του κυρίου Παπανδρέου θυμίζουν στις συζητήσεις τους με δημοσιογράφος πως η συντήρηση δεν έχει μόνο δεξιό πρόσημο αλλά και αριστερό εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός στις επόμενες τοποθετήσεις του θα θυμίσει τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015, αλλά και στα χρόνια της διακυβέρνησης του. Τον αφοριστικό του λόγο, την κυβερνητική συνεργασία που είχε με τους Ανεξάρτητους Αλληνες του Πάνου Καμμένου και θα ξεκαθαρίσει πως μόνο εκείνος και το κόμμα που θα ηγηθεί αν κερδίσει τις εκλογές μπορούν να εκφράσουν αυθεντικά και ουσιαστικά την κεντροαριστερά και την σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα.

Με το δομένο ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής ο κύριος Παπανδρέου θέλει να απευθυνθεί σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας τους να επιστρέψουν και να ενισχύσουν το κόμμα του προκειμένου να έχει κυρίαρχο ρόλο στην διαδικασία των διερευνητικών εντολών που ούτως ή άλλως θα υπάρξουν από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η υποψηφιότητα Παπανδρέου προκαλεί πονοκέφαλο στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο για το ποσοστό που μπορεί να τους αφαιρέσει όσο και για το τι θα σημάνει για την δική τους φυσιογνωμία και στρατηγική μια εκλογή Παπανδρέου. Κατά συνέπεια, η πολεμική και εναντίωση του πρώην πρωθυπουργού κατά του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως μπορεί να λειτουργήσει ως ένα αποτελεσματικό όπλο προκειμένου να του φέρει ψήφους και ενδεχομένως ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Πηγή :thetoc 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE