Μόλις το 28% του ρωσικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως. Τι δείχνουν τα παγκόσμια στοιχεία

Share on:

 

Mε μόλις το 28% του ρωσικού πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν προφανώς έχει τους λόγους του να μην πιέζει τους κατοίκους της χώρας του. Στη Ρωσία έχουν χορηγηθεί 87 εκατ. εμβόλια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ECDC,  το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού που εμβολιάστηκε με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού βρίσκεται στο 79,4%. Πρώτη χώρα είναι η Πορτογαλία με 96,9% και ακολουθούν η Γαλλία με 93,8%, η Νορβηγία με 92,4% και η Ιταλία με 92,2%. Το ποσοστό εμβολιασμού στην Ελλάδα τουλάχιστον με τη μία δόση ανέρχεται στο 68,6%.

Από την άλλη, το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού, το οποίο έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του βρίσκεται στο 75,5%, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ECDC. Πρώτη χώρα είναι η Ισλανδία με ποσοστό 90,5%, στη δεύτερη θέση είναι η Μάλτα και η Ιρλανδία με 89,9% έκαστη, ενώ στην τρίτη και τέταρτη θέση ακολουθούν η Δανία με 87,6% και η Πορτογαλία με 87,3%.

Συγκριτικά με άλλες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ourworldindata, το ποσοστό του πληθυσμού που εμβολιάστηκε πλήρως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται στο 79%, στο Κατάρ στο 76%, στην Ιαπωνία στο 53%, στην Τουρκία στο 48% και στη Ρωσία στο 28%.

Αξιοσημείωτα είναι και τα ποσοστά ατόμων άνω των 80 ετών που διενήργησαν και τις δύο δόσεις εμβολίου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ποσοστό αυτό στην Κύπρο αγγίζει το 96,9%, ενώ χώρες όπως η Αυστρία, η Δανία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Μάλτα, η Πορτογαλία και η Ισπανία έχουν φτάσει το απόλυτο 100%.

Στην Ελλάδα τώρα συγκλονίζει η σύζυγος του εισαγγελέα Εφετών Γιώργου Τσιρώνη ο οποίος είχε πέσει σε κώμα μετά τον εμβολιασμό του κατέληξε πριν λίγες μέρες σε ηλικία 60 ετών.

Ο εισαγγελέας Τσιρώνης είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca και μετά εισήχθη σε ιδιωτική κλινική της Πάτρας με πνευμονική εμβολή. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του υπέστη καρδιακή ανακοπή και εισήχθη στη ΜΕΘ. Όπως αναφέρει η σύζυγός του: «Μέσα σε λίγες ώρες έπαθε 30 με 40 ανακοπές. Από τις 6 μέχρι 11 πέθαινε και επανερχόταν».

Η σύζυγός του Τασία Δημητρίου μιλάει για πρώτη φορά για το θάνατό του στο thebest.gr και τα λόγια της συγκλονίζουν:

«Ο Γιώργος πέθανε από το εμβόλιο και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα» αναφέρει, τονίζοντας ότι δεν είναι αντιεμβολιάστρια.

«Δεν μίλησα όλο αυτό το διάστημα γιατί δεν ήθελα να πάρω θέση σε αυτόν τον πόλεμο που γίνεται με τους αντιεμβολιαστές και μη. Δεν ήθελα να “πάρω ανθρώπους στο λαιμό μου”. Δεν ήθελα κάποιος εξαιτίας αυτού που συνέβη σε μας να μην κάνει το εμβόλιο και να περάσει βαριά κορωνοϊό και να κινδυνεύσει. Δεν ήθελα να πάρω θέση. Αφοσιώθηκα στο Γιώργο, εκεί ήταν η ενέργεια και η ψυχή. Όντως αυτό το εμβόλιο ήταν άσχημο» είπε.

Και συνέχισε: «Τραβήξαμε έναν κλήρο σκληρό, κακό και ανελέητο. Είναι λίγοι στατιστικά οι άνθρωποι που μπορεί να πάθουν αυτό που συνέβη στην περίπτωσή μας. Δεν είμαι αντιεμβολιάστρια. Κάναμε και τη δεύτερη δόση με το παιδί μου, έστω και αν τρέμαμε. Είναι μικρή η πιθανότητα γι αυτή την παρενέργεια γι αυτό κι εμείς εμβολιαστήκαμε. Από την άλλη αν πω ότι ο Γιώργος δεν πέθανε από το εμβόλιο, θα πω ψέματα».

«Για να μην λέγονται και ακούγονται ανακρίβειες, ο Γιώργος πήγε με πολύ καλή διάθεση να κάνει το Astrazeneca. Τότε βέβαια ήμασταν στην αρχή και δεν είχαμε μάθει για τις παρενέργειες που είχε τελικά αυτό το εμβόλιο. Πήγαμε όλοι στην οικογένεια να εμβολιαστούμε και δεν πάθαμε τίποτα. Εκείνος όμως λίγες μέρες μετά την πρώτη δόση, ένιωθε μεγάλη κόπωση η οποία συνεχιζόταν».

Στη συνέχεια περιγράφει την αδιαθεσία που άρχισε να νιώθει.

«Επειδή δεν χρειαζόταν να πάει στα δικαστήρια περνούσε τις μέρες στο γραφειάκι του, διαβάζοντας και γράφοντας ποιήματα. Πήγαμε σε παθολόγο και μας έστειλε για εξετάσεις οι οποίες θα καθυστερούσαν βέβαια κάπως. Εμφάνισε δύσπνοια μέσα στην νύχτα της 1ης προς 2ας Απριλίου. Του είπα να πάμε στο νοσοκομείο αλλά εκείνος δεν είχε το κουράγιο ούτε γι΄αυτό. Όλη νύχτα διάβαζα, έβλεπα για μία περίπτωση ενός ανθρώπου στη Σύρο που είχε πάθει το ίδιο και είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. Πήγαμε νωρίς το πρωί με τα πόδια σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Κάναμε εξετάσεις. Βγήκαν καλές όμως εκείνος αισθανόταν τρομερά κουρασμένος και χρειαζόταν οξυγόνο. Μετά από αξονική φάνηκε ότι υπήρχαν θρόμβοι στον πνεύμονα. Τον κράτησαν για να ακολουθήσει αγωγή που θα συνέχισε στο σπίτι μετά από τις μέρες, όμως τα ξημερώματα αισθάνθηκε μια ζαλάδα και έπεσε λιπόθυμος.

Έγιναν απινιδώσεις, τον επαναφέραν και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ. Μέσα σε λίγες ώρες έπαθε 30 με 40 ανακοπές. Από τις 6 μέχρι 11 πέθαινε και επανερχόταν. Έγινε έκρηξη θρομβώσεων.

Μείναμε εκεί 20 μέρες και προσευχόμουν έξω από τη ΜΕΘ μέρα-νύχτα. Από εκεί πέρα πήγαμε στον Άγιο Ανδρέα, περάσαμε ένα εφιαλτικό τρίμηνο και επιστρέψαμε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο 20 μέρες πριν το τέλος ελπίζοντας πλέον σε μία αποκατάσταση. Είχαμε ελπίδες. Θα είχαμε μπροστά μας έναν Γολγοθά αλλά θα το παλεύαμε.

Την ημέρα που με πήραν να μου πουν ότι «έφυγε» μου είχαν πει ότι θα κάτσει σε καρέκλα επιτέλους. Δεν άντεξε όμως η καρδιά του και «έφυγε». Πιθανόν είπαν να έπαθε πνευμονική εμβολή. Ήταν εύσωμος και το μόνο που πρόβλημα που είχε ήταν η υπέρταση. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα».

Πηγή: https://kourdistoportocali.com/


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE