Μανάβης με 11 κιλά κοκαΐνης | Τι λέει ο ίδιος

Share on:

Κατηγορηματικά αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες ο ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας φρούτων στον Πειραιά, όπου βρέθηκαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών 11,7 κιλά κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας.

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι η κοκαΐνη βρέθηκε στο προαύλιο του καταστήματός του, όπου έχουν πρόσβαση καθημερινά δεκάδες άτομα. Ο ίδιος, όπως υποστηρίζει, δεν γνώριζε για την ύπαρξη των ναρκωτικών.

Την υπεράσπιση του επιχειρηματία ανέλαβε ο Σάκης Κεχαγιόγλου και ο Μανώλης Βαμβουνάκης. Σε δήλωσή του ο Σάκης Κεχαγιόγλου αναφέρει:

Ανέλαβα την υπεράσπιση, μαζί με τον συνεργάτη μου Μανώλη Βαμβουνάκη, του εκ των συλληφθέντων και κατηγορουμένων, στον επαγγελματικό χώρο του οποίου κατεσχέθη η ποσότητα των 12 κιλών κοκαΐνης. Ο εντολέας μου δεν αποδέχεται τη σχετική κατηγορία και στην πρώτη επαφή μαζί του, ανέφερε ότι η ναρκωτική ουσία ευρίσκετο στον προαύλιο χώρο της επιχείρησής του, στον οποίον έχουν πρόσβαση και κυκλοφορούν καθημερινά δεκάδες άτομα. Μόλις λάβουμε αντίγραφα της σχετικής δικογραφίας, θα έχουμε πλήρη εικόνα του περιεχομένου των σε βάρος του κατηγοριών και των σχετικών αποδείξεων, αν υπάρχουν φυσικά».

Αίσθηση προκαλεί ότι εκτός από τα 11 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στο μανάβικο του Πειραιά, οι αστυνομικοί εντόπισαν στα σπίτια των συλληφθέντων και στα κρησφύγετα της οργάνωσης 280.000 ευρώ μετρητά. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι τα κατασχεθέντα χρήματα φανερώνουν την «ευρωστία» και τη «δύναμη πυρός» της εγκληματικής οργάνωσης. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα μέλη του κυκλώματος ήταν «χονδρέμποροι» κοκαΐνης και όχι απλοί διακινητές.

Αρχηγός φέρεται 65χρονος Έλληνας, ο οποίος –σύμφωνα με την Αστυνομία- ήταν ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος. Ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση, τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών σε «ντίλερ», που στη συνέχεια «έσπρωχναν» την κοκαΐνη στα στέκια της πόλης. Σε έφοδο που έγινε στο σπίτι του αρχηγού στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκαν τα 210.000 ευρώ από τα συνολικά 280.000 ευρώ που κατασχέθηκαν, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι τα χρήματα προέρχονται από την πώληση κοκαΐνης. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο Newsbomb.gr ότι ο 65χρονος αρχηγός δεν ήταν καταχωρημένος στην τράπεζα δεδομένων της Δίωξης Ναρκωτικών με τους σεσημασμένους για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κοκαΐνη του κυκλώματος ήταν «υψηλής καθαρότητας» και πωλούνταν τουλάχιστον έναντι 80 ευρώ το γραμμάριο. Δεδομένο θεωρείται από τη Δίωξη Ναρκωτικών ότι η κοκαΐνη προέρχεται από τη λατινική Αμερική.

Ένας 49χρονος μανάβης από τον Πειραιά φέρεται ως υπεύθυνος για τη αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών, ένας 63χρονος φέρεται ως υπεύθυνος για την συγκέντρωση και φύλαξη των χρημάτων που προέρχονταν από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, ενώ οι υπόλοιποι τρεις από τους συνολικά έξι συλληφθέντες ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Συνολικά κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους 11 κιλών και 715 γραμμαρίων, ηρωίνης βάρους 11 γραμμαρίων και 280.530 ευρώ. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η κοκαΐνη θα πωλούνταν μεταξύ άλλων και σε στέκια… vip της Αθήνας.

Πηγή :newsbomb. gr 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE