Το μαξιλάρι της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας που έγινε viral

Share on:

Καταιγισμό σχολίων στα κοινωνικά μέσα προκάλεσε η εικόνα ενός μαξιλαριού στο Προεδρικό Μέγαρο που απεικονίζει την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη γάτα της, την Καλυψώ. Η πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος έσπευσε να δώσει απάντηση για το πώς βρέθηκε στον καναπέ της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Με επιστολή της προς τα ΜΜΕ, η σκηνογράφος Ιωάννα Παπαντωνίου εξηγεί πως το μαξιλάρι ήταν δώρο του Ιδρύματος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την επίσκεψή της εκεί. Τονίζει πως ήταν δική της η ιδέα και πως η Πρόεδρος ενθουσιάστηκε με το δώρο.

Η κα Παπαντωνίου εκφράζει και τη δυσαρέσκειά της για την έκταση που πήρε το θέμα και τα σχόλια που συγκέντρωσε.

Όλη η επιστολή της Ιωάννας Παπαντωνίου

Έχω μείνει κατάπληκτη από την αντίδραση που είχε στα ΜΜΕ ένα από τα δώρα που προσφέραμε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν επισκέφθηκε το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στο Ναύπλιο.

Ορισμένοι συνεργάτες του Ιδρύματος θέλησαν να της χαρίσουν κάποια δώρα μεταξύ των οποίων και ένα μαξιλαράκι, που με δική μου προτροπή δημιούργησε η Ελένη Κοϊνη, με το γνωστό εξαιρετικό της ταλέντο, χρησιμοποιώντας μεικτή τεχνική (κέντημα και patchwork). Τα έργα της χαρακτηρίζονται πάντα από χιούμορ, όπως δείχνει και η χρήση της γνωστής φωτογραφίας της Προέδρου με τη γάτα της, με τα μολύβια που γράφουν ΠΛΙ και PFF.

Η Πρόεδρος ενθουσιάστηκε και ζήτησε να επικοινωνήσει με τη δημιουργό για να την ευχαριστήσει προσωπικά.

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αυτό το τόσο απλό γεγονός θα κατέληγε σε αντιπολιτευτικά πυρά και μάλιστα με αχαρακτήριστες από κάποιους εκφράσεις. Είμαι σίγουρη ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν χρειάζεται τη δική μου υποστήριξη, αλλά εγώ γνώρισα μία ΚΥΡΙΑ, που με κέρδισε με την απλότητα και τη ζεστασιά της όση ώρα έμεινε με τους συνεργάτες μου κι εμένα στον κήπο του Μουσείου και θέλω να κάνω αυτή την παρέμβαση.

Ιωάννα Παπαντωνίου

Επισημαίνεται ότι το μαξιλάρι έγινε viral όταν κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες από τη συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη. Ένα κεντητό μαξιλάρι, το οποίο απεικονίζει την ίδια την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τη γάτα της, Καλυψώ.

Πηγή:cnn.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE